Boris Lennerhov lugn trots lokala restriktioner

På tisdagen kom så de lokala restriktionerna även för Hallands län. Ett besked som inte kommer som någon chock för Boris Lennerhov och Gekås.
– Det blir givetvis ett tapp men det är bara att gilla läget.

ANNONS
|

Det säger den avgående vd:n för Gekås när tidningen når honom kort efter beskedet om de lokala restriktionerna för Halland.

Boris, precis som många andra i länet, har haft på känn att det här beslutet var på gång och är inte märkbart oroad. Trots att hallänningarna nu uppmanas att undvika trånga inomhusmiljöer som köpcentrum och butiker.

– De tidigare beskeden för Västra Götaland och Skåne påverkade oss nästan mer. Det såg vi redan dagen efter att Skåne beslutat om restriktioner, hur folk bokade av hotell och boenden. Våra största kundgrupper kommer från Skåne och Västra Götaland och nu omfattas även Halland. Det kommer givetvis påverka oss, säger Boris Lennerhov.

ANNONS

Besöksgränsen på Gekås sänks inte

Gekås har länge varit föremål för debatt under pandemin med tanken på att flera tusentals människor besökt varuhuset, samtidigt som gränsen för evenemang återigen sänks till 50 personer.

Under presskonferensen med Folkhälsomyndigheten medverkade tidningens reporter Robert Lundberg.

I Halland har vi Gekås som varit föremål för trängseldebatt. Är de nya restriktionerna en uppmaning till dem att minska besöksantalet ännu mer eller mer en uppmaning till kunder att inte besöka Gekås?

– Det är bägge delarna skulle jag hävda. Det är inte en uppmaning till Gekås specifikt utan till alla verksamheter att se över hur man kan organisera dem för att minska risken för trängsel så mycket som möjligt. Jag kan inte bedöma om Gekås behöver minska antalet ytterligare, det bedömer de bäst själva, svarar Anders Tegnell.

Så här säger däremot Boris Lennerhov till tidningen om att minska maxantalet besökare.

– Det blir nog inga problem med det och inte aktuellt att ändra på det heller. Det behövs inte för här är inte så mycket folk ens i nuläget. Det blir väldigt luftigt och många kvadratmeter per person.

Kan det komma till en punkt där det inte är lönt att ha öppet?

– Om frågan är om vi kommer stänga för att det är för lite folk så kommer det inte inträffa. Det kommer inte hända, vi kör på som det är och får gilla läget. Enda anledningen, enligt min uppfattning, som gör att vi skulle behöva stänga är om vi får ett utbrott bland personalen. Då måste vi stänga.

ANNONS

Tidningen har flera gånger rapporterat om att Gekås tappar miljarder i försäljning och även om coronaläget i landet var bättre över sommaren blev det långt ifrån ett normalläge för varuhuset.

”Aldrig fått några anmärkningar”

– Vi tappade 25-30 procent över sommaren och sen var ändå september - oktober bättre än i våras. Men det är klart att det är besvärligt och kostar mycket pengar men vi får sköta det så klokt vi bara kan. Vi måste bara vänta ut läget tills det stabiliserats och göra det bästa av situationen, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Men nu får vi internt ha ett möte och diskutera hur vi hanterar den nya informationen. Vi har ändå jobbat med det här i åtta månader och blivit bättre på att förstå det allt eftersom. Sen kan jag förstå missnöjet med att vi har fått ha så mycket folk samtidigt som Liseberg inte fått det. Men vi har haft mängder med inspektioner och aldrig fått några anmärkningar. Så det är bara hur verkligheten har sett ut.

LÄS MER:Gekås tappar miljarder i försäljning under coronapandemin

LÄS MER:Boris Lennerhov slutar som vd – efter 21 år på Gekås

ANNONS