Boris Lennerhov.
Boris Lennerhov. Bild: Håkan Johansson

Boris Lennerhov: Gekås förskonat från corona

Gekås i Ullared har 1 200 anställda och tusentals besökare från flera håll i landet. Trots det har varuhuset varit helt förskonade från coronasmitta, enligt vd:n Boris Lennerhov.

ANNONS
|

Likt många andra yrkesgrupper provtas inte personalen i varuhuset för covid-19 och det kan givetvis ha en inverkan på att varuhuset inte haft några bekräftade fall. Enligt Boris Lennerhov har det funnits dialoger om att börja provta personalen för covid-19.

— Det har diskuterats fram och tillbaka, men nyttan med det är för liten. Man får bara en överblicksbild, säger han och fortsätter:

— Vi har haft folk hemma som varit lite krassliga och som inte varit här på 14 dagar. När de varit ute och rest har de också varit i karantän hemma, men inga av de fallen blev sjuka.

ANNONS

Enligt vd:n har det inte funnits ett enda konstaterat fall av covid-19 bland de 1 200 anställda.

— Det kommer en hel del människor hit så det är nästan konstigt att vi klarat oss så bra. Men det vi gjort har vi gjort rätt.

Sedan coronapandemin slog igenom har varuhuset bland annat stängt varannan kassa för att undvika trängsel, satt upp plexiglas i kassorna och minskat gränsen för antalet besökare i varuhuset till max 3 500.

— Jag tror i grunden att kunderna varit så pass omdömesfulla att man inte begett sig till Ullared om man känt sig krasslig. Och vi sköter oss efter rekommendationer och regler. Så fort det varit någon anställd som har någon som drabbats i hemmet så har vi skickat hem dem, även om de inte har symtom. Man vill undvika alla möjliga ingångar och inte ta några risker alls, och det har fungerat jättebra såhär långt i snart tre månader, berättar Boris Lennerhov.

Om personalen skulle drabbas av coronasmitta finns en tydlig plan för hur situationen ska hanteras i varuhuset, berättar Boris Lennerhov.

— Skulle kassalinjen bli smittad hade vi fått stänga varuhuset. På lagret Sönneräng är det annorlunda, för där träffar man inga kunder. Vi har olika scenarion som vi varit noga med att berätta internt och vi fattar alla sådana beslut ovanifrån.

ANNONS
ANNONS