Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Bonde-Jennifer: "Mina favoriter ville inte vara med i tv"

Jennifer Erlandsson berättar om tv-inspelningarna och livet i Slöinge.

Jennifer Erlandsson är singelmamman som föder upp islandshästar i Slöinge. Under hösten kan hela Sverige följa hennes jakt på kärlek i TV4:s långkörare Bonde söker fru.
Att som lantbrukare hitta en partner är enligt hennes erfarenhet inte helt okomplicerat.

– Jag har upplevt att många killar kan vara svartsjuka på hästarna och hur mycket tid de tar. Det är jobb nästan 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, säger hon.

Så när produktionsbolaget bakom Bonde söker fru ringde tvekade hon inte att tacka ja, även om hon inte sökt till programmet sedan 2011.
– Det är ett charmigt tv-program. Man får stå i leran i fleecetröja och visa upp sitt liv så som det verkligen är. En ärlig kontaktannons, säger Jennifer Erlandsson.

Hon är en av fyra bönder som letar efter en partner i den populära dokusåpan. Fast alltihop är förstås redan inspelat. I månadsskiftet juni-juli var tv-teamet på plats på hennes gård i Slöinge, vilket väckte en hel del nyfikna blickar från förbipasserande bilister. 

– Det var faktiskt det bästa farthindret någonsin. Folk körde förbi i 10 km i timmen och glodde in. Jag har funderat på att sätta upp en permanent skylt med texten "tv-inspelning pågår" för att få ner hastigheten här, säger Jennifer Erlandsson. 

Hon växte upp i västra Göteborg och har alltid sysslat med ridning. När hon skulle köpa sin tredje häst träffade hon mannen som senare blev far till hennes dotter. Det ledde till en flytt till Öland.

– När den relationen tog slut hade jag 27 hästar själv. Då tog jag två lastbilar och flyttade hit till Slöinge. Jag har alltid velat bo vid havet i Falkenberg och letade efter en gård på den sidan av motorvägen.

I avsnitt som vi ännu inte fått se kommer du att ha fyra män boende här på gården. Hur var det?
– Jag är nog inte lagd åt det polygamiska hållet, men det var intressant. Jag har aldrig fått så mycket komprimerad kärlek som under den tiden.

Att hon blev en av de fyra bönder som gick vidare till tv-inspelning var faktiskt inte bara ett glädjande besked. En del i uttagningsprocessen var att potentiella dejtingkandidater fick skicka kärleksbrev till henne. Men det skulle visa sig att flera av de intressantaste brevskrivarna inte alls ville synas i rutan.

– Flera av mina favoriter ville inte vara med på tv, så sommaren hade säkert sett annorlunda ut om jag inte gått vidare till slutproduktionen. För jag är säker på att jag dejtat andra killar än de som det blev nu.

Så hur gick det, hittade du kärleken under inspelningarna?
– Det får ni se i december. Men nog har det funnits kärlek under inspelningen alltid, säger Jennifer Erlandsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här