Boka bord för middag på stranden i Ugglarp

En måltid på stranden utan att behöva laga maten själv är i sommar möjligt i Ugglarp. Förra årets nyhet återuppstår, men får i år en mer lokal prägel.

ANNONS
|

Förra året var det i Visit Swedens regi som bord runt om i Sverige kunde bokas och inriktningen låg mot internationella turister. I år är fokuset mer lokalt.

Förhoppningen är också att konceptet ska vara lättare att förstå i år när marknadsföringen sker mer lokalt. Förra året var det inte självklart för alla hur matlagningen skulle gå till och vad som ingick i de olika paketen.

– Alla som bokar blir kontaktade av Susanne Ottosson på Klockaregården 310 som sköter både bokning och matlagning. Tanken är att man bokar ett helt paket med bord, mat och kock och dessutom får man en guidning i det ätbara som finns i naturen runtomkring, säger Susanne Thorsson på Destination Falkenberg.

ANNONS

Vid besöket är det också Susanne Ottosson som tar emot, guidar runt och lagar mat.

– Hon är värd för hela upplevelsen, säger Susanne Thorsson.

Förra året var uppmaningen att lära känna andra sällskap som bokat bordet samtidigt. I år är det snarare tvärtom. Det erbjuds utrymme mellan sällskap, och om man vill går det att boka hela bordet för sig själv.

Bordsbokningen är i gång och en del förfrågningar har kommit till Klockaregården 310, men inte så många bokningar än. I år står bordet på en mer vindskyddad plats, men om vädrets makter är på riktigt dåligt humör finns reservplaner under tak.

– Det bästa är när bordet börjar användas och det sprider sig i bekantskapskretsar hur det fungerar, säger Susanne Thorsson.

ANNONS