Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Annika Karlbom

Boende kan dricka vattnet på Västra Gärdet igen

Vivab uppmanade boende på Västra Gärdet i Falkenberg att inte dricka vattnet under måndagen. Men vid 17-tiden gav Vivab klartecken att vattnet är tjänligt igen.

ANNONS
|

Vivab informerade om störningen på sin hemsida på måndagen och berörde kunder på Vegagatan, Skepparegatan, Fiskaregatan och Vikingagatan. Dricksvattenkvalitén var påverkad och företaget uppmanade folk att inte använda vattnet medan man inväntade provsvar.

– Vi fick under helgen in klagomål från boende på en avgränsad del av Västra Gärdet som klagade på att vattnet smakade salt. Därför har vi under helgen spolat ur ledningarna och fortsätter spola även under måndagen, sa Petra Rissmann, VA-chef på Vivab på måndagsförmiddagen.

Petra Rissmann informerade att Vivab tagit en mängd prover på vattnet för analys för att få svar på varför vattnet smakat salt.

ANNONS

Vid halv två tiden på eftermiddagen meddelade Vivab att saltsmaken ska vara borta men man ville ändå invänta provsvar innan boende på nytt kan använda dricksvattnet.

Strax innan klockan 17 kom positiva besked från Vivab:

– Vattnet är tjänligt igen och det går att dricka det som vanligt. Vi har fått resultat från proverna och det visar höga salthalter i vattnet, säger hon.

Vet ni vad det beror på?

– Nej, var det kommer ifrån får vi fortsätta att utreda under resten av veckan, säger Petra Rissman.

Har ni fått några rapporter om att folk som druckit vattnet blivit dåliga?

– Nej det har vi inte och det handlar ju bara om att vattnet smakar salt och inte om att vi fått in några bakterier.

Samtliga boende i området informeras under seneftermiddagen om att vattnet är drickbart igen via sms.

LÄS MER:Förhöjda halter bekämpningsmedel i dricksvattnet

ANNONS