Renoveringen av Kronans parkeringshus är ett byggprojekt som nu slutredovisats och som höll sig inom budgetramen.
Renoveringen av Kronans parkeringshus är ett byggprojekt som nu slutredovisats och som höll sig inom budgetramen. Bild: Mårten Samuelson

Billigare än beräknat med paviljong

Paviljonglösningen för Eldstadens förskola blev betydligt billigare än beräknat. Renoveringen av p-huset Kronan och bygget av Slöinge förskola landade däremot ganska exakt på budgetramarna.

ANNONS
|

När projekten slutredovisades för kultur-, fritids- och tekniknämnden konstaterades att det blev pengar över på de tillfälliga paviljonglokalerna för Eldstadens förskola på Kristineslätt.

– Att spendera pengar på paviljonger är aldrig roligt. Men här gjorde man en smart upphandling så att det blev väldigt mycket billigare. Den beräknade budgeten var på tio miljoner men det landade på 7,5 miljoner, säger nämndens ordförande Georgia Ferris (KD).

De tillfälliga lokalerna rymmer fyra avdelningar med 15 barn i varje. Bygget av den permanenta förskolan Eldstaden satte igång i september förra året och beräknas stå klart i höst med plats för 120 barn på åtta avdelningar.

ANNONS

LÄS MER: Första spikslaget i största förskolan Eldstaden

Ombyggnaden av p-huset Kronan var budgeterat till 11 miljoner. Där blev överskottet lite blygsammare och stannade på 91 789 kronor. Huset köptes 2017 för lite drygt 15,2 miljoner.

– Nu är det äntligen färdigt med entrén mot Storgatan så att man kan hämta bilen även efter klockan 19 på kvällen och nattetid. I projektet ingår övervakningskameror med livekoppling till Securitas som kan skicka ut meddelande via högtalare i realtid. Det har ju varit en del problem där tidigare, säger Georgia Ferris.

LÄS MER: P-hus Centrum ännu ingen succé

Nybyggnationen av Slöinge förskola med sex avdelningar och ett tillagningskök var budgeterad till 43,2 miljoner. I det fallet gav slutredovisningen däremot ett underskott på 36 077 kronor. Bygget fördyrades bland annat av krav på utökat bullerplank.

LÄS MER: 1,7 miljoner extra behövs till längre bullerplank

ANNONS