Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bilister använder utfart som inte finns

Ombyggnaden av Holgersgatan i höstas innebar bland annat att det nu bara finns en in- och utfart till Stortorget. Den mittemot Stadsbion togs bort. Men det har inte hindrat bilister från att ändå köra in och ut på Holgersgatan.

Man tar helt enkelt en genväg via övergångsstället mellan Stadsbion och Argus.

I vinter har den olagliga smitvägen blivit tydlig då trafiksyndarna lämnat hjulspår efter sig i snön och det har synts tydligt att väldigt många använt den vägen.

Varför har den ena in- och utfarten tagits bort?

– Det finns flera skäl. Vi ville förenkla för busstrafiken med ett bussläge till. Det har också varit svårt för trafiken att ta sig ut på Holgersgatan. Sedan är det också för att det går en gång- och cykelbana där nu, säger trafikchef Henrik Selamis.

Har det varit några incidenter på grund av att folk kört ut där ändå?

– Inte vad jag vet. Men vi har blivit uppmärksammade på det här och det är klart att vi får titta på det. Jag ska tala med projektledaren. Hela projektet är inte riktigt klart ännu.

Varför har det inte satts upp någon form av hinder så att man inte kan köra in och ut där?

– Jag tycker att man ska förstå att man inte ska köra bil ut och in på ett övergångsställe. Det är inte acceptabelt alls. Men det är tyvärr ett bekymmer överlag att folk kör bil på gång- och cykelbanor, säger Henrik Selamis.

Taxi parkerar fortfarande utanför restaurangerna utmed Arvidstorpsvägen, när blir det klart med ny taxiplats på Stortorget?

– Det kan jag inte svara på. Beslutet togs ganska nyligen och det ska ned en stolpe i marken. Det kan ta någon eller några veckor.

LÄS MER: Därför stängs Holgersgatan av

LÄS MER: Förvirring i centrum efter felaktig skyltning

LÄS MER: Butiker i Falkenberg tappar försäljning på grund av bygge

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här