BILD: Fredrik Sandberg / TT Arkivbild
BILD: Fredrik Sandberg / TT Arkivbild

Bilbatteristölder – polisen misstänker liga

På kort tid har flera företag drabbats av bilbatteristölder.

ANNONS
|

På kort tid har två Falkenbergsföretag haft besök av tjuvar som stulit uttjänta bilbatterier. Första händelsen utspelade sig tidigt på måndagsmorgonen då personal på ATK Bilservice upptäckte att någon tagit sig in på området genom att klippa sönder ett stängsel och därefter stulit ett fyrtiotal begagnade bilbatteriet ur en skrotcontainer.

På måndagskvällen gick dessutom ett kameralarm från Maskingruppen. I kamerorna syntes tre personer som stjäl bilbatterier. När polisen kom till platsen hade de tre gärningsmännen redan lämnat platsen. Man beräknar att cirka 20 bilbatterier har försvunnit. Polisen hoppas nu kunna identifiera personerna utifrån signalement från kameran och spårsäkring från platsen.

ANNONS

Natten mellan måndag och tisdag har även Scania i Tvååker blivit bestulna på bilbatterier. Någon eller några har under natten klippt upp ett hål i staketet och tagit åtta bilbatterier som kostar cirka 4000 kronor styck.

I nuläget arbetar polisen utifrån teorin att händelserna hänger samman. Syftet med stölderna är oklart, men en hypotes är att gärningsmännen handlar med bilbatterier som används för att utvinna bly.

ANNONS