Beställde mobil - fick energidryck i paketet

Köparen hade beställt en mobil och betalat hälften av telefonen i förskott. Men istället fick han två Red Bull på posten. Nu döms en man i Varberg för brottet.

ANNONS
|

En man i Norrköping fick kontakt med försäljaren efter att ha sett en annons om mobilen på Facebook. Köparen ska ha uppgett att han haft telefonkontakt med försäljaren, som ville få halva betalningen i förskott.

Köparen fick se legitimation på försäljaren samt ett klipp på att paketet postades. Därefter gjorde han förskottsbetalningen på 2 750 kronor.

Men när paketet kom innehöll den två energidrycker. Och efter det fick han inte tag på försäljaren.

Telefonnumret till försäljaren och legitimationen som visades tillhörde en man i Varberg i 20-årsåldern. Mannen nekade till brott och uppgav att han befunnit sig på en fest under det inträffade samtalet. Enligt honom ska en vän till en av hans vänner ha lånat hans mobil. Personen ska också ha bett honom ta emot en betalning via Swish, som han sedan tagit ut i kontanter och lämnat tillbaka.

ANNONS

Mannens förklaring höll dock inte i tingsrätten, som ser argumentet som osannolikt. Förutom ett fall av bedrägeri döms mannen också för ringa narkotikabrott vid två tillfällen.

Då bedrägeribrottet skett under tiden mannen haft skyddstillsyn för tidigare brottslighet anser tingsrätten att mannen har fortsatt behov av övervakning. Påföljden blev därför skyddstillsyn och 2 750 kronor i skadestånd till köparen.

ANNONS