Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Beskedet efter masstestning av ambulanspersonalen

Personal på ambulansstationen i Falkenberg har testat positivt för corona. Inom 24 timmar testades samtlig personal och det gav lugnande besked.

Efter att fyra personer i personalen testat positivt med corona-19 så togs beslutet att testa hela styrkan i Falkenberg. Totalt 35 personer.

På torsdagskvällen fick ambulanssjukvårdens verksamhetschef Kenth Ahlin provsvaren.

– Jag har fått resultaten och samtliga medarbetare var negativa. Det känns väldigt skönt men det betyder inte att vi kan slappna av. Vi fortsätter att jobba enligt alla rutiner, säger han.

En som testades under torsdagen var ambulanssjuksköterskan och skyddsombudet Magnus Lindroth.

– Jag kan ju bara tala för mig själv men jag är inte jätteorolig. Sen har vi säkert de som tycker det är jätteläskigt och vissa som bara flyter med och inser att nån gång kanske man får det, säger han.

När tidningen ringde honom på torsdagen var han på jobbet och väntade då på besked efter sitt coronatest.

– Jag känner mig inte sjuk. Vi tror som sagt att smittan inte kommit in via patientkontakt och det visar i så fall att vi har gjort rätt saker, säger Magnus och fortsätter:

– Vi har följt alla rekommendationer, inte haft stormöten och försökt hålla avstånd. Sen är det ju så att vi som alla arbetsplatser har en kaffekokare och i bilarna sitter du nära din kollega. Vi har verkligen haft handsprit överallt men bevisligen har det inte räckt.

Under torsdagen testades som sagt all personal. Samtidigt har Region Halland vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen och de medarbetare som hittills smittats ska ha lindriga symptom.

– Den sista pusselbiten föll på plats på onsdag morgon och på 24 timmar har man provtagit rubb och stubb. Varenda kotte kom in under en förmiddag och jag är djupt imponerad över mina medarbetare. Det visar på ett stort ansvarstagande.

Hur har det varit att jobba under pandemin i övrigt?

– Jag tycker inte det har varit så annorlunda, vi har haft visir på oss varje gång vi träffat de äldre och tänker oss för lite extra. Annars har väl sommaren varit bra ur den synpunkten att det inte har varit så mycket i Halland. Samtidigt som vi ser att det börjat blossa upp igen, inte bara för oss i Falkenberg utan även i Europa och världen. Det är något att tänka på i alla arbetsgrupper, fortsätt ha god handhygien och gör allt ni kan för att undvika detta.

LÄS MER: Ambulanspersonal smittad av covid-19

LÄS MER: Magnus Lindroth har stor respekt för äldres rädsla och oro

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här