Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Berusad Slöingebo avlossade gevär

En man i 45-årsåldern avlossade i går kväll två skott med ett svartkrutsgevär ut genom fönstret från sin villa i Slöinge.

Händelsen inträffade vid tio-tiden på lördagskvällen, och enligt uppgifter till Polisen så var det inte första gången.

Mannen, som är i 45-årsåldern, hade ett antal vänner på besök och berusningsgraden var ganska hög. Vid tio-tiden åkte ett gammalt gevär fram och två skott avlossades ut genom fönstret.

– Det var ett svartkrutsgevär av äldre typ så som jag förstår det, ett frontladdat. Det är också oklart om några skott verkligen har gått iväg eller om det bara small. Det var i varje fall inte så att han siktade mot någon eller så, säger Johan Ljung, vakthavande befäl hos Polisen.

Mannen kunde sedan gripas under odramatiska former senare under natten.

– Vi hade en hel del folk på plats och var försiktiga, man kan ju aldrig veta i en sådan här situation, säger Johan Ljung.

Mannen är nu misstänkt för vapenbrott. Två gevär av äldre typ är tagna i beslag.

– Det är inte alla vapen som kräver licens, men det innebär ju inte att man kan bete sig hur som helst. Det här var väldigt olämpligt, konstaterar Johan Ljung.

Under söndagsmorgonen släpptes mannen.

– Vi ska utreda om de här vapnen faller under vapenlagen. De är beslagtagna och ska undersökas nästa vecka, säger Mats Hansson, förundersökningsledare på polisens krimjour.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här