Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/38

Berusad man anhållen efter branden

En man i 30-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand i samband med storbranden i hamnområdet. – Jag har mött en bedrövad man, säger mannens försvarare.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand och ska göra en undersökning när branden är släckt. En person greps under natten, misstänkt för att ha anlagt branden.
– Vi har gripit honom för mordbrand så vi tror att den kan ha anlagts. Det är mycket yta, lokaler och värde som har brunnit upp, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Läs också: Storbrand rasar i hamnen

– Det är en man i 30-årsåldern som greps i anslutning till platsen. Men han har inte hörts än utan har fått nyktra till.

Misstankarna rör grov mordbrand. Enligt polisens bedömning kan man redan nu konstatera att stora ekonomiska värden har gått förlorade i branden.

Läs intervjun med en av de drabbade hyresgästerna: ”Jag är glad att ingen kommit till skada”

Varför sattes mannen i samband med branden?

– Det kan jag inte riktigt svara på men han rörde sig i alla fall vid platsen. Nu får vi se vad förhören med honom ger, säger Peter Adlersson.

Och han var berusad?

– Ja.

Under förmiddagen informerade polisen om att mannen även blivit anhållen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Ytterligare förhör kommer att hållas med mannen under dagen. 

– I nuläget råder det förundersökningssekretess så jag lämnar inga uppgifter som kan komma att skada utredningen eller utredningens åtgärder. Jag kan bara säga att han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, säger åklagare Olof Åberg som inte vill berätta vad som framkommit hittills i förhören med mannen.

– Det får komma vid en eventuell häktningsförhandling, säger han.

Mannen försvarare, advokat Anders Ericson, har varit med under ett inledande förhör i Halmstad under förmiddagen.

– I korthet kan man väl säga att jag har mött en bedrövad man. Det handlar om en olycka, säger advokaten som inte heller han kan avslöja några detaljer kring de anklagelser som riktas mot hans klient i nuläget.

Innebär det att din klient medger att han varit inblandad men förnekar brott?

– Det här med brottsrubriceringar är alltid svårt. Men han är inblandad i det här, det är han ju, säger Anders Ericson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här