Bengt Nilsson inne på fjärde partiet

Falkenbergs mest kände partibytare, Bengt Nilsson i Okome, återfinns nu på pensionärspartiet spi:s lista inför kommunvalet i höst. Därmed gör han entré i sitt fjärde parti.

ANNONS
|

Bengt Nilsson har ett förflutet som centerpartistiskt kommunråd på 80-talet, men lämnade centern och har sedan dess varit kommunpolitiskt engagerad i aktiv politik, kristdemokraterna och tar nu steget till Sveriges pensionärers intresseparti (spi).

Men där blir han kanske mest en grå eminens, för han återfinns först på åttonde plats på kommunlistan.

Med tanke på att spi just nu har tre mandat, så befinner han sig långt från en plats i kommunfullmäktige.

Spi:s kommunlista inför höstens val toppas av Lennart Ferm och Bengt Andréasson som båda sitter i fullmäktige redan idag.

Andréasson är före detta veterinärassistent och Lennart Ferm har ett förflutet inom vården, där han framförallt arbetat med utvecklingsstörda och autististiska personer.

ANNONS

På tredje plats återfinns konsulten Marianne Gustavsson från Skogstorp. (Den tredje nuvarande fullmäktigledamoten Gunilla Norbäck har inte velat fortsätta.)

Lennart Ferm i spi anger fyra frågor som partiet hårt vill driva inför kommunvalet:

att socialnämnden klyvs i tre nämnder, en för äldreomsorgen, en för handikappomsorgen och en för den sociala omsorgen. Spi anser att en sådan klyvning skulla skapa ordning och reda och innebära att politikerna bättre kan koncentrera sig på respektive specialområde;

° att det ska byggas äldrebostäder i anslutning till Solhaga;

° att det behövs fler och olika sorters gruppbostäder för utvecklingsstörda;

° att kommunens äldreboenden bättre ska varieras, så att det också finns ett marknära boende istället för de mer institutionslika enheterna.

SPI:s lista inför kommunvalet

ANNONS