Carlsberg Sverige har vidtagit åtgärder för att förhindra ett större utbrott av coronasmitta bland personalen. De som kan jobbar hemifrån, vilket främst gäller tjänstemännen.
För bryggeriarbetarna i produktionen i Falkenberg går det inte att utföra arbetssysslorna hemifrån.
Insatser mot coronaviruset
Därför har det tagits fram förebyggande insatser för att förhindra smittspridning och skydda medarbetare, allt enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer, enligt Henric Byström.
– Vi har bland annat scheman så att alla inte äter samtidigt i personalmatsalen. Sen försöker vi hålla bra avstånd mellan borden, så det är stort fokus på att skapa så säkra arbetsmiljöer som möjligt.
Han kan inte gå in i detalj när det gäller hur många, av totalt 800 anställda, som är smittade på respektive ort där Carlsberg har verksamhet.
– Vi är förskonade på så sätt att vi endast har ett fåtal fall med tanke på hur många anställda vi är.
Kan ta tempen
Det finns en frivillig möjlighet för personal på bryggeriet att mäta kroppstemperaturen före arbetspasset.
– Det görs i samband med att man kommer till anläggningen. Men vid minsta möjliga symtom ska personalen stanna hemma.
Henric Byström berättar att Carlsberg inte behövt stänga någon del av produktionen i bryggeriet på grund av att för många varit sjukskrivna med symtom.
– Vi har varit fullt operativa sedan pandemin startade i mitten av mars.