Barn till flyktingar spelar Jesusbarnet

Se bilderna från årets levande julkrubba i Falkenberg. "Det här är startskottet på julen", säger prästen Markus Leandersson.

ANNONS
|

Julen är traditionernas tid och för trettonde året i rad bjuder Falkenbergs kyrka på levande julkrubba på sin innergård.

– Det här är startskottet för julen, både för oss som församling och för Falkenberg som stad, säger prästen Markus Leandersson, som själv spelar herde i det välbesökta skådespelet.

Sammanlagt ungefär 100 personer medverkar i årets uppsättning och precis som förra året spelas Jesusbarnet av en livs levande bebis. Den här gången finns det extra mycket koppling till den bibliska berättelsen. Christofer, som den lite mer än en månad gamla skådespelaren heter, är precis som Jesus son till flyktingar.

Hans föräldrar är kristna syrier som flydde från krigets Aleppo för tre och ett halvt år sedan och hamnade i Falkenberg, där pappa Krikour Koldalian sedan drygt ett år tillbaka arbetar som diakoniassistent i kyrkan.

ANNONS

– Kristus födelse betyder väldigt mycket för oss så vi tyckte det var en bra idé att Christofer fick vara med, säger Krikour Koldalian.

Läs mer om Krikour:Från Aleppo i Syrien till kyrkan i Falkenberg

Han spelar en av de tre vise männen i föreställning och berättar att den här typen föreställningar är vanliga i Syriens kristna kyrkor i juletid.

När julkrubban under torsdagsmorgonen spelades upp för kommunensskolor och förskolor hade lille Christofer dessvärre drabbats av magont och en docka fick agera stand in.

Förhoppningsvis mår han bättre på lördag när julkrubban ges i tre föreställningar som är öppna för allmänheten.

ANNONS