Avhysningsbesked för Lilla Napoli

Lilla Napolis hyresvärd vill vräka den kända pizzerian och har skickat in en stämning till Varbergs tingsrätt. Hyresvärden anser att hyresrätten är förverkad och att Lilla Napoli genast ska lämna lokalerna.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Det har varit många turer sedan fastigheten som Lilla Napoli ligger i såldes 2019. Fastighetsägaren Hallandsbäcken AB och bolaget Gyllenborg Rigg AB som hyr lokalen där pizzerian bedriver sin verksamhet pratar inte längre med varandra.

Vid ett tillsynsbesök 2019 noterades det att pizzerian olovligen ställt upp en toalett på tomten. Dessutom hade det placerats ut tre containrar.

Detta ledde till att kommunen utfärdade ett vite på 100 000 kronor om inte tillbyggnaden och containrarna försvann.

Gyllenborg AB såg till att det kom hjul på toaletten och det blev mobila containrar. Men fastighetsägaren menar att de mobila enheterna aldrig flyttats utan att de står där permanent. Fastighetsägaren är därmed orolig för att det ska komma in fler vitesförelägganden mot Hallandsbäcken AB.

ANNONS

Kritik mot Lilla Napoli

Fastighetsägaren är även kritisk till att pizzerian byggt ut sin uteservering utan någon som helst kommunikation med företrädare för Hallandsbäcken AB.

Lilla Napoli ska även ha agerat i strid mot bygglovsplikten och använt sig av parkeringsplatser och mark utan avtal, enligt fastighetsägaren.

– Vi kommer inte överens, därför har vi vänt oss till tingsrätten. En hyresgäst måste följa de regler och anvisningar som gäller. Sen måste hyresgästen hålla sig till de avtal som gäller när det handlar om ytor och där har de överskridit i två hänseenden vad vi menar är avtalat. Då anser jag att hyresrätten är förverkad, säger Tommy Ström, som är juridiskt ombud för fastighetsägaren Hallandsbäcken AB.

LÄS MER:Kommunen, fastighetsägare och pizzerian Lilla Napoli i tvist om lokal

LÄS MER:Bakslag för Lilla Napoli – kan tvingas riva tältet

LÄS MER:Lilla Napolis toalett måste bort

ANNONS