Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Var på plats. Patrik Nilsson hjälpte väktaren att stoppa den ena misstänkta tjuven. Den andra tjuven stoppades av två asylsökande män.

Asylsökande ingrep i tjuvjakt på Gekås

Två män greps på bar gärning när de försökte stjäla tv-apparater på Gekås. Men det var tack vare hjälp från flera privatpersoner som de stoppades.

Förra fredagen försökte två män smita ut med varsin 24-tums tv under armen genom ingången till Gekås. Väktaren som stod utanför entrén sprang efter männen som så småningom släppte tv-apparaterna i farten. De misstänkta tjuvarna, födda 1955 och 1965, flydde mot busstationen i Ullared.

Samtidigt var två asylsökande män, som bor på Alkoven i Gällared, på plats för att handla och såg vad som hände.

– Vi såg en vakt som sprang efter en man. Vakten bad om hjälp att stoppa honom och då var det självklart för oss att hjälpa till, säger en av männen som inte vill ha namn eller bild i tidningen.

De hann ikapp den misstänkte tjuven och stoppade honom tills väktaren kom fram. Kompanjonen var däremot fortfarande på fri fot.

– Den andra mannen gömde sig bland trädgårdarna i bostadsområdet Furet och lyckades komma undan, säger Gekås säkerhetschef Boris Carlsson.

Vid lunchtid var Patrik Nilsson på väg hem när han kände igen en väktare som stannat bilen på vägen i höjd med Örnatorp utanför Ullared. Då hade den misstänkte tjuven precis tagit sig över Högvadsån och smitit sin väg igen. Patrik Nilsson, som i vanliga fall arbetar med kundvagnar i en av hjullastarna på Gekås parkering, följde med de två väktarna som ett extra vakande öga.

– Jag skymtade något i skogen och drog i handbromsen. Jag gick sju–åtta meter och där låg han under en tall eller gran och försökte gömma sig, säger Patrik Nilsson.

Han stod kvar i väntan på att väktarna skulle komma.

– Mannen la sig ner på backen och gav upp på en gång. Jag tror han var så trött eftersom han varit jagad länge. Pulsen gick upp lite grann men det är roligt att få hjälpa till.

Gekås säkerhetschef Boris Carlsson berättar att företaget får många tips från människor som ser skumma saker.

– Men att därifrån hamna mitt i en situation och agera på bar gärning på flygande fot är väldigt ovanligt.

Boris Carlsson berömmer de asylsökande männen som fick varsitt presentkort på 200 kronor som tack för hjälpen.

– Det var ett rådigt, duktigt ingripande. Vi tackade dem och förklarade att de varit till god hjälp för oss. Det var stolta killar.

HN har också varit i kontakt med väktarbolaget som inte får uttala sig om händelseförloppet på grund av tystnadsplikt. Enligt polisen har de två männen som är misstänkta för stöld begärts häktade.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här