Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Arrangören: "Kan bli en stadsfestival"

Rådhustorget fick en provsmak av festival, men premiäråret för dagsfesten fick en något trög start. Ungdomar var den tydliga målgruppen och när de väl var på plats tog festen fart. Arrangören tror på en fortsättning nästa år.

Vädergudarna har varit snällare. Kylig vind och regn i luften bäddade inte för en fest med 1 500 personer som arrangören hade hoppats på. Men när hiphopduon Norlie & KKV kommer till Falkenberg finns inga hinder för trettonåringarna Tyra Darevik och Moa Karlsson. Även om så regnet öser ner. 
– Vi kommer stå här längst fram ändå. Det är våra barndomsidoler, säger Tyra Darevik.

Att konserten är mitt på dagen passar dem utmärkt och det har förberett sig väl med en väska fullproppad med godis. En sista fest innan sommarlovet tar slut.
– Vi har längtat jättelänge efter det här, säger Moa Karlsson.

Några hemlighetsfulla DJ:s från Skanör kickar igång festen. Men vid ett-tiden är Rådhustorget fortfarande folktomt. I en soffa på Hermans uteservering har Magnus Vernersson slagit sig ner med sonen Malte - som gillar musik men för säkerhets skull tagit med sig paddan att spela på.
– En av killarna i bandet I am Nova är en kollega. Jag har missat andra tillfällen och tog sista chansen att se dem innan sommaren är slut, säger Magnus Vernersson.

Vid två-tiden börjar publiken strömma till och strax efter två går det lokala bandet I am Nova på scen. Urladdningen – som är den nya singeln Show me what you got – får fart på publiken och det blir både konfettiregn och badbollar – som sprider lite sommarkänsla. På traditionellt rockmanér avslutas konserten med att en gitarr slås i spillror. De är uppenbart att de har en hel del fans i publiken och de fortsätter att sjunga även när bandet lämnat scenen.
– Det är alltid ös, säger Carl-Oscar Andersson i bandet till HN efteråt.

Solen tittar fram, för en stund, lagom till eftermiddagens huvudakt, stockholmarna Norlie & KKV. Med radiohitar, som Din idiot, får de publiken med på noterna och festen är fullbordad. 

Även om evenemanget inte lockade så många som arrangören hoppats på är en fortsättning nästa år med i beräkningarna. 
 – Många av festivalerna som startar har svårt de första åren. Det gäller bara att skapa nya traditioner. Både besökare och vi som arrangör är nybörjare på Dagsfest, säger Karl-Johan "Karla" Karlsson. 
Han menar att konceptet kan växa till sig på sikt. 
– Det är skoj att göra någonting nytt. Egentligen ska det här bara kunna hända i en storstad. Men det här kanske kan bli en stadsfestival, säger Karl-Johan Karlsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här