Roger Wiklund i den idrottshall som tillfälligt ska förvandlas till en uppklädd festlokal med julshow under tre decemberkvällar. Bild: Ola Folkesson
Roger Wiklund i den idrottshall som tillfälligt ska förvandlas till en uppklädd festlokal med julshow under tre decemberkvällar. Bild: Ola Folkesson

Arenan klär upp sig till fest

Arena Vesterhavet ska under tre kvällar förvandlas till en festlokal med krogshow. ”Ett sätt att bredda verksamheten”, säger Roger Wiklund, vd för Vesterhavets arena och hotell.

ANNONS
|

För första gången blir det en större show i den ett år gamla och privatägda arenan i Falkenberg, där publiken ska äta julbord och samtidigt underhållas av bland andra sångerskan Linda Bengtzing, Idolvinnaren Lisa Ajax och komikern och magikern Stefan Odelberg. White Christmas är namnet på showen.

Ekonomiska omständigheter gör att de ansvariga för Arena Vesterhavet gärna utvecklar repertoaren.

– Vår tanke var att vi framförallt skulle vila på två ben, dels att Vesterhavsskolan hyr in sig, dels att vi skulle hyra ut till idrottsföreningar, säger Roger Wiklund.

Just den senare delen har inte riktigt utvecklats som tänkt. Friidrottarna och handikappidrottarna är där, men i övrigt har Arena Vesterhavet haft lite svårare att dra till sig andra föreningar, eftersom kommunen väljer att i första hand subventionera föreningars hyreskostnad i kommunens egna hallar.

ANNONS

– Vi får inte motsvarande subvention, så länge som kommunen anser sig kunna erbjuda ett eget likvärdigt alternativ, även om vi kan erbjuda betydligt bättre träningstider, säger Roger Wiklund som driver frågan om att en konkurrens mellan privat och kommunal hall borde kunna ske på lika villkor.

Föreningarna betalar en subventionerad hyra på i regel 65 eller 135 kronor i timmen, beroende på typ av förening, när de hyr in sig i någon kommunal hall.

Arenans ansvariga tycker att det första året varit en tid att pröva sig fram, för att se hur denna privata arena med sina utrymmen för idrott, konferenser och måltider kan utvecklas.

Men nu blir det alltså fest, en breddning av Arena Vesterhavets verksamhet. Scenen ställs upp. Ett nytt tillfälligt täckande golv, eller snarare matta som köpts in för halvmiljonen kronor, rullas ut. Kristallkronor hängs från taket. Eleganta skynken täcker hallväggarna. Borden ställs upp och dukas. Julbord serveras. Och krogshowen kan börja.

– Tre kvällar med plats för 500 gäster vid varje tillfälle. Hittills har vi sålt 1 000 av de sammanlagt 1 500 biljetterna och en kväll är utsåld, säger Roger Wiklund om denna arenashow som sker den 1, 2 och 3 december.

ANNONS

– Vad vi tjänar på detta? Nej, första gången lär vi inte dra in något överskott, så brukar det vara när man börjar med något större nytt, säger Roger Wiklund.

Men det är alltså värt att konstatera att ett tämligen ovanligt fenomen har landat - en krogshow i en uppklädd idrottshall i lilla Falkenberg.

FAKTA: Vesterhavsgruppen

Ett antal företagare, med förre Gekåschefen Boris Lennerhov som styrelseordförande, står bakom Vesterhavsgruppen som utvecklar området intill Halmstadsvägen vid södra infarten till Falkenberg.

Arenan, byggd för 39 miljoner kronor, är en del i satsningen.

ANNONS