Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jobbsökare i Falkenberg kan snart få hjälp med enklare ärenden på servicekontoret istället för att behöva åka till Varberg eller Halmstad.
Jobbsökare i Falkenberg kan snart få hjälp med enklare ärenden på servicekontoret istället för att behöva åka till Varberg eller Halmstad. Bild: Olof Ohlsson

Arbetsförmedlingen kommer tillbaka till Falkenberg

Nu är det klart att Falkenberg blir en av 12 orter i landet där arbetsförmedlingen börjar erbjuda tjänster på servicekontoret.

Sedan i december förr året har arbetssökande från Falkenbergs kommun varit tvungna att pendla till arbetsförmedlingens kontor i antingen Varberg eller Halmstad efter att kontoret i Falkenberg slagit igen, men det ska det bli ändring på nu.

I juli 2019 tecknades en överenskommelse om samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter, där servicekontoren tar över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder. Tjänsten finns redan på 69 orter i landet och från och med december införs den i 12 nya städer, varav Falkenberg är en.

– Vi ökar arbetsförmedlingens tillgänglighet och hoppas att det här ska bli bra för våra kunder, säger Stefan Popovic, avdelningschef på Arbetsförmedlingen.

Både arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontoren för att få hjälp med enklare ärenden, som till exempel att skriva in sig som jobbsökande eller få en guidad tur i Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

– Samarbetet med Statens servicecenter är en viktig del av vår service som vi nu erbjuder på ännu fler orter i landet. Det är mycket positivt och är ett viktigt komplement till våra andra servicevägar, säger Arbetsförmedlingens överdirektör Lars Lööw i ett pressmeddelande.

Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Sammanlagt har servicekontoren i landet drygt 3 miljoner besökare årligen.

LÄS MER: Sista dagen för Arbetsförmedlingens nya kontor i Falkenberg

Till de här städernas servicekontor kommer Arbetsförmedlingen:

Arvidsjaur

Bollnäs

Enköping

Falkenberg

Karlshamn

Lindesberg

Sandviken

Uddevalla

Vimmerby

Värnamo

Västervik

Ängelholm

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här