Gekås har upprepade gånger den senaste tiden kritiserats för att det är trångt inne i varuhuset. Men huvudskyddsombudet håller inte med och menar att de har kommit långt med smittskyddsarbetet.
Gekås har upprepade gånger den senaste tiden kritiserats för att det är trångt inne i varuhuset. Men huvudskyddsombudet håller inte med och menar att de har kommit långt med smittskyddsarbetet. Bild: Ola Folkesson

Anställda på Gekås nöjda över smittskyddsarbetet

Gekås huvudskyddsombud håller inte med om de klagomål kring trängsel och smittorisk som inkommit om varuhuset. "Vi som har varit med i några år är vana vid riktig trängsel."

ANNONS
|

De senaste veckorna har både HN och nationella medier rapporterat om inkomna klagomål kring trängsel på Gekås. Falkenbergs kommun har fått in sex anmälningar från besökare som bland annat skriver "det är det värsta jag har sett", "idag är det hemskt igen" och "man respekterar inte rekommendationerna".

Mathias Oscarsson är fackligt huvudskyddsombud på Gekås och berättar att hans bild av situationen för anställda inte matchar den rapportering som skett.

– Det har inte ens varit en handfull anställda som kommit till mig med klagomål eller oro. De som kommit har vi hittat lösningar för.

Plexiglas vid kassor och provrum, markeringar för avstånd på marken och den minskade gränsen för antal i butiken har gett resultat, menar Mathias Oscarsson när han berättar om några av varuhusets säkerhetsåtgärder.

ANNONS

Många av de reaktioner från besökare som framkommit om trängsel på varuhuset har kritiserat att just den nya gränsen på 3500 besökare fortfarande är för hög.

– Vi som har varit med i några år är vana vid riktig trängsel. Nu när bara hälften tillåts inne känns det relativt lugnt. Sen vore det trevligt om de som besöker Gekås även håller avstånd till personalen, säger Mathias Oscarsson.

Att besökare går för nära och inte håller avstånd till de anställda har varit ett förekommande problem. Mathias berättar att varuhuset snabbt svarade på problemet med att lägga till en notis om det i högtalarsystemet.

– Jag känner mig ovanligt trygg! Det känns skitkul att vi kommit så långt i smittskyddsarbetet.

ANNONS