Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Anrika Stålboms vidare i tävling

Fem frågor till Heléne Stålbom som har försett Falkenbergsborna med godsaker i många år tillsammans med Micael Stålbom. Nu har de blivit nominerade till Årets Företagare 2017 inom Sveriges bageri- och konditorivärld

Heléne Stålbom, hur känns det att ha blivit nominerad?
– Det är hur stort som helst! Vi är väldigt glada och hedrade över nomineringen. 
Vad är det för slags tävling?
– Vår branschorganisation och våra leverantörer vill uppmärksamma duktiga entreprenörer inom bagerisverige och har utlyst i vår branschtidning att man kan nominera företagare. Vinnaren kommer att utses på bagerimässan i Stockholm i september. 
Varför har Stålboms blivit nominerade tror du?
– Vi fyller snart 60 år och för att vara ett så gammalt företag så skulle jag säga att vi är unga i sinnet. Vi försöker hela tiden att driva företaget och branschen framåt genom att både tänka klassiskt och nyskapande. Dessutom försöker vi att baka med så mycket lokala råvaror som möjligt. 

Vad har ni gjort för att driva företaget framåt?
– Tittar man på andra verksamheter, till exempel en blomsterbutik så är det ofta så att man inte bara kan köpa blommor där utan även inredningsdetaljer. Det har vi tagit fasta på och därför gjort lite crossover med att ha livespelningar och ett galleri i lokalen. 
Klassiskt och nyskapande, hur gör ni det?
– Eftersom vi vill ligga i framkant så försöker vi titta på vad det finns för nya produkter och trender i både hela världen och i Sverige. När det kommer till bakverk och konditorivaror har vi till exempel tagit fram en lite mer matig croissant som man kan få grillad. 
– Nu i sommar har vi också arbetat mycket med en smördegsbakelse från Portugal, Pastel de nata, och gjort den till vår egen genom att fylla den med hallon. Sedan tycker jag att vi erbjuder det mesta som ett klassiskt bageri och konditori gör, som matbröd, tårtor och kakor.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här