Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anonymt kulturprojekt sätter färg på Falkenberg

Sommarens kulturutbud har varit svagt efter att flera evenemang tvingats ställa in. Därför lanseras projektet ”Vi sätter färg på Falkenberg”. Men vad som kommer ske är hemligt.

”Inställt” är ett ord vi tvingats vänja oss vid när evenemang efter evenemang ställts in. Som en motvikt mot sommarens svaga kulturutbud lanseras därför kulturprojektet ”Vi sätter färg på Falkenberg” i morgon och kommer pågå under juli månad.

– Vi kommer arrangera mikrohändelser på olika platser i Falkenberg med våra lokala förmågor, säger Johan Bengtsson, projektledare på Destination Falkenberg som arrangerar projektet tillsammans med Framtidsbanken och Falkenbergsrevyn.

Var eller när ”mikrohändelserna” kommer att ske vill han inte berätta, men det kommer bland annat handla om musik, dans, konstutställningar och performance.

– Vi gör detta med största försiktighet och vill inte att stora grupper människor samlas eller skapa situationer där vi sprider smitta. Det är lite upp och nedvända världen, säger Johan Bengtsson.

Enmanskonserter på Stortorget

För att undvika smittspridning kommer det finnas en assistent på plats som uppmanar människor att hålla avstånd.

– Blir det för mycket folk får vi helt enkelt avbryta föreställningen. Men vi är inte oroliga för vi har lagt det på en nivå som gör att det inte ska finnas risk för smittspridning, säger Johan Bengtsson.

Exempelvis står en glasmonter på Stortorget där det bland annat kommer arrangeras enmanskonserter där artisten framträder för en publik bestående av en ensam person.

– Det som annars varit ett framgångsrecept har vi fått tänka bort, vilket i sig varit bra för kreativiteten – man tvingas tänka i nya banor, säger Andreas Sköld från Falkenbergsrevyn.

LÄS MER: Coronavakter och webbkameror ska göra stränderna säkrare

LÄS MER: Falkenbergsrevyn ställer in allt i år

LÄS MER: Nytt beslut från ARN går emot 2entertain

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här