Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anne-Lie Rydé är en av två artister som kommer till Köinge Bygdegård i vår.

Anne-Lie Rydé på väg till Köinge – firar jubileum

När biljetterna till musikkvällen med Peter Johansson i maj tog slut på tre veckor kände Okome bygdegårdsförening att de hade energi att skapa ännu ett event på våren. – Vi fick förslaget från ett artistbolag att boka in Anne-Lie Rydé och kände att det kunde vara en kul grej.

Anne-Lie är aktuell med sin medverkan i SVT:s program På spåret som går på fredagkvällar i SVT 1. I år har hon dessutom varit artist i 40 år och firar detta genom att ge sig ut på bygdegårdsturné. Ett av de första stoppen blir just Köinge bygdegård där Okome bygdegårdsförening har en väl inarbetad form med mat och musikquiz som förband till kvällens artister.

En av hennes medföljande musiker är känd från Okome-scenen sedan tidigare då han spelade med Tommy Nilsson, när han spelade för en utsåld bygdegård. Nu ger de sig ut för att bygga upp en turné framöver.
– De ville ta chansen att få spela för något mindre folk. De hade kokat ihop att de ville ut lite grann på våren. Inte något stort, utan lite mindre konserter på småscener. Hon är ju både bra bra och känd och kanske lite bortglömd de senaste åren. Även om hon inte är aktuell sedan ett tag tillbaka har hon ändå gjort mycket innan, säger Christer som är bokningsansvarig i föreningen.

Christer är dock inte med i föreningen, utan hjälper dem bara med bokningar och under själva artistkvällarna då han är konferencier. Till vardags arbetar Christer med inköp av mat och kontrasten till det här blir väldigt stor.
– Jag gillar att andra har roligt under kvällen. Jag hinner inte se konserten men jag får ut att efteråt får man höra att det varit bra och så. Det blir en härlig kick. Det är kul att göra något i bygden. Även om vi är en liten bygd kan vi åstadkomma mycket som större orter också gör. Jag känner att det finns en drivkraft.

Christer, som tidigare var medlem i föreningen lämnade den för en tid sedan, då han inte kände att han hade tid längre att vara fullt engagerad.
– Det är jätteroligt med de här kvällarna men det är ganska krävande. Både för oss och för föreningen i stort. Även om det ger ekonomi i föreningen så måste man ha en organisation som orkar med det. Efter dessa två kvällar blir det paus till i höst.

Nu är fokus på Anne-Lie som kommer 23 mars. Vad hon kommer att spela har hon inte berättat för arrangören ännu. Men Christer är inte orolig.
– Man har ju hört hennes namn men det är kanske svårt att förknippa med vilken musik hon har gjort. Jag tror att hon är mest känd för covers och 1960-talsschlager. Men i början av 1980-talet var det lite mer rock och punk. Eftersom hon firar blir det säkert en kavalkad av det hon har gjort.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här