Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anhållan avblåst efter misstänkt mordbrand

Mannen som misstänks ha orsakat villabranden i centrala Falkenberg skulle inledningsvis anhållas. Men nu är anhållan avblåst.
— Det finns inte skäl att hålla honom frihetsberövad, säger åklagaren Jon Lindahl.

Det var under natten mot tisdag som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en brand i en villa på Norra Ringvägen i Falkenberg. Flera enheter bekämpade branden fram mot tisdagsmorgonen.

I samband med händelsen fördes en man i 20-årsåldern till sjukhus för vård. Samma man blev också misstänkt för mordbrand och anhölls i sin frånvaro.

Anhållan hävdes dock senare på tisdagen. Nu när mannen är färdigvårdad på sjukhus finns fortsatt inga nya beslut om anhållan. Det förklarar Jon Lindahl, åklagare i ärendet.

— Inledningsvis fanns en kollusionsfara att personen skulle kunna gå tillbaka till brottsplatsen och förstöra bevisning. Det var det akuta skälet till anhållan, att man ville få tag på honom snabbt, säger han och fortsätter:

— Sedan hamnade han där han hamnade. Nu finns det inte skäl att hålla honom frihetsberövad.

Mannen står dock fortfarande misstänkt för mordbrand och utredningen fortsätter. En teknisk undersökning är genomförd och framåt ska flera förhör hållas.

— Vi håller förhör med personer som varit på platsen och andra personer som har något att säga, avslutar Jon Lindahl.

LÄS OCKSÅ: Villabrand i Falkenberg – en till sjukhus

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här