Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Allvarlig olycka i Falkenberg

Två personer kastade sten mot ett hus. Flyendes i bil körde föraren senare in i ett träd på Halmstadvägen i Falkenberg. Bägge två vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.

Det hela började med att de ovan nämnda personerna befunnit sig i Eftra och kastat sten på en bostad.

– Två personer ur familjen som bor där väljer att följa efter dem. Den ena kontaktar polisen och håller via telefon kontakt och berättar exakt var de befinner sig, sa Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst på torsdagsmorgonen.

Vid 01.57 berättar personen i den efterföljande bilen att de passerar Coop på Slätten. En minut senare rapporterar personen att bilen framför dem kört in i ett träd på Halmstadvägen i höjd med äldreboendet Tallgläntan.

– När de kommer fram till bilen konstaterar de snabbt att det rör sig om en allvarlig trafikolycka. De båda personerna är allvarligt skadade, säger Christer Fuxborg.

Polisen anlände kort därefter till platsen liksom räddningstjänst och ambulans. De båda personerna fördes till Hallands sjukhus Varberg. Därefter flyttades en av dem till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Karin Markhede, presskommunikatör på Sahlgrenska, bekräftar att en av de inblandade vårdas där.

– Det rör sig om en man i 25-års åldern och läget är allvarligt, säger hon.

I en kommuniké från Hallands sjukhus meddelar man att en patient har tagits emot men några övriga uppgifter om skadeläget fanns inte.

Initialt fanns uppgifter om att de båda inblandade hade livshotande skador, något som senare ändrats.

– Vi fick det här till oss under morgonen men de uppgifter vi har fått till oss är att skadorna är allvarliga men inte livshotande, säger Hanna Arnell, förundersökningsledare på polisen i Falkenberg, som nu har tagit över utredningen.

En anmälan gällande skadegörelse och en gällande vårdslöshet i trafik har upprättats och nu ska polisen gå till botten med vad som kan ligga bakom stenkastningen som utlöste händelsen.

– Det finns inte speciellt mycket jag kan tala om just nu utan utredningen får påvisa exakt vad det är som har hänt. Utredningen är i ett initial skede och får vi bara hålla lite förhör hoppas vi att det ska klarna, säger Hanna Arnell.

Har ni kunnat höra de två som vårdas på sjukhus?

– Nej, inte ännu.

Bilen som de båda männen färdades i har beslagtagits för en teknisk undersökning.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här