Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Majlis var den första att viga någon inne på Gekås. Dessutom har hon sett sig själv på bild efter att hon vigt ett kändispar, som hon inte själv visste var kända.

Alla säger ja till vigselförrättare Majlis Wolfhagen

Efter nästan 15 år och 550 vigslar skulle man kunna tro att Majlis Wolfhagen är trött på giftermål. Men icke. Hon är redo för många nya vigslar.

- Det är alltid högtidligt och fint med kärleken och att få vara en del av det är väldigt roligt.  

Hösten 2002 fick Majlis Wolfhagen frågan om hon ville ta sig an förtroendeuppdraget att vara kommunal vigselförrättare. Det är ett uppdrag som man nomineras till och som man sedan får som förordnande av länsstyrelsen.
 Majlis tackade ja och på vårvintern året efter så vigde hon sitt första par. 
- Jag minns det fortfarande väl. Det var två kvinnor som gifte sig och jag kände då som varje gång att det var fint att få vara del av deras kärlek och vara den som knyter ihop två människor. 

Under åren har det blivit 550 vigslar vilket alltså innebär att Majlis 1 100 gånger fått höra ja när hon ställt sin fråga. Någon som ångrat sig framme hos henne har Majlis aldrig varit med om. Däremot har något par uteblivit från inbokad vigsel. 
- Visst är folk nervösa och så men på det stora hela har det inte varit några incidenter. Det enda är egentligen när jag vigde två som satt till häst och precis efter vigseln stegrade sig den ena hästen när det kastades risgryn. Men det gick bra även om jag hann bli väldigt rädd. 

Hur en borgerlig vigsel ser ut kan skilja sig åt väldigt mycket. En del kommer till Stadshuset medan andra har en stor vigsel i någon festlokal, det kan vara vid havet eller hemma i trädgården. Majlis har varit med om alla tänkbara scenarier.

Några som sticker ut är när Majlis, brudparet och vittnena satt mitt ute på Fegensjön i en roddbåt och en annan är längst uppe i fyren på Morups Tånge. 
- Sedan var jag den första att förrätta en vigsel inne på Gekås. Det var vid Blå fiket och brudgummen visste inte om det innan. Men det minns jag så klart.  

En gång kom Majlis till vigseln och möttes av kvällstidningsjournalister. Hon kände inte igen varken bruden eller brudgummen men tog det med ro och gjorde sitt jobb. När Majlis kom hem googlade hon namnen och fick reda på vem den för henne okända kändisen. 

Lite senare fick hon genom vänner också se en bild på sig själv i Klick, Aftonbladets dåvarande nöjesbilaga, som rapporterade om bröllopet.   
- Kärleken är ju alltid grunden i förhållanden men en del kan ju gifta sig av rent juridiska skäl. Men även när det kanske är anledningen till att några gifter sig så blir ceremonin alltid känslofylld och speciell ändå. 
- Jag har vigt en del utländska par av samma kön som kommit till vårt land för att få gifta sig. Hur det registreras i deras hemland vet jag inte men här i Sverige har de fått hinderprövning och kan få gifta sig med varandra vilket är stort. Jag är stolt över att vi har det så och det borde vara självklart överallt.  

För egen del gifte sig Majlis 1978 och har alltså 38 års erfarenhet att dela med sig av.  
- Jag brukar säga att ett bra förhållande är som en bra bh. Pusha varandra, lyft varandra och håll ihop.  
 

Fotnot: Artikeln har tidigare varit publicerad i Falkenbergsposten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här