Tingsrätten i Vänersborg friar en 20-åring från Vänersborg som åtalades misstänkt för vårdslöshet i trafik.
Tingsrätten i Vänersborg friar en 20-åring från Vänersborg som åtalades misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Alla dömda i knarkhärvan överklagar

Samtliga sju män som dömdes för inblandning i den stora cannabisodlingen i Vessigebro har överklagat sina domar i tingsrätten.

ANNONS
|

Knarkfabriken avslöjades i januari i år när polisen slog till mot en industrifastighet i samband med att en 26-årig man kom dit för att vattna odlingen.

Sju personer åtalades och den 20 juli dömdes fyra av dem till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott. Ytterligare en man dömdes för samma brott men straffades med 1,5 år eftersom han redan dömts till sex års fängelse för ett annat narkotikabrott.

De två övriga männen ansågs inte ha varit lika aktiva och fick två respektive ett års fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Tingsrätten slog fast att "den verksamhet med cannabisodling som bedrivits i Vessigebro haft en närmast industriell uppbyggnad. Den har således om verksamheten skulle fått fotfäste kunnat producera stora mängder narkotika."

ANNONS

Ägarna till fastigheten, två 43-åriga affärskompanjoner från Göteborgstrakten som båda fick fyraåriga fängelsestraff, hävdar att de var ovetande om vad som pågick i lokalerna. De har pekat ut en 42-åring som skyldig, den man som hyrde fastigheten. Även han dömdes till fyra års fängelse.

I överklagandet skriver den ene 43-åringens advokat att tingsrättens bedömning bygger på ett antal svaga indicier och att mannen hyrt ut fastigheten i god tro.

Den andre 43-åringens advokat menar att tingsrättens motivbild inte håller eftersom hyresintäkterna var så blygsamma.

"Industriell narkotikaproduktion, som synes ha varit fallet, är en verksamhet med ekonomiska utfall på mycket höga nivåer, vilket talar mot att en hyresvärd skulle inlåta sig i uthyrning av lokal mot endast en hyra om 30 000 kr per månad", skriver advokaten.

ANNONS