Kerstin Zander (till höger) ordförande i föreningen Mölles vänner välkomnar trots allt kommunens beslut att stoppa all underhållning på Mötesplats Mölle på grund av coronaviruset. På bilden firas mötesplatsens femårsjubileum med besök av riksdagsledamot Barbro Westerholm (L).
Kerstin Zander (till höger) ordförande i föreningen Mölles vänner välkomnar trots allt kommunens beslut att stoppa all underhållning på Mötesplats Mölle på grund av coronaviruset. På bilden firas mötesplatsens femårsjubileum med besök av riksdagsledamot Barbro Westerholm (L). Bild: Ola Folkesson

All underhållning och aktivitet stoppas på träffpunkterna

Falkenbergs kommun fortsätter att vidta åtgärder för att skydda sina äldre medborgare mot coronaviruset. Från och med torsdagen stoppas all aktivitet och underhållning på träffpunkterna och Mötesplats Mölle.

ANNONS

Aktiviteterna för äldre på Mötesplats Mölle lockar över hundra personer varje dag och underhållningen på onsdagar och fredagar brukar vara välbesökt.

– Fredagsunderhållningen brukar vara mycket uppskattad och här brukar vara minst 100-120 personer varje gång. Men nu har vi fått besked från socialförvaltningen att alla aktiviteter och underhållning ska stoppas från och med torsdag, säger Kerstin Zander, ordförande för föreningen Mölles vänner.

Även om beskedet kommer slå hårt mot många av de äldre så välkomnar Kerstin Zander beslutet.

– Vi har väl haft det på känn att det är något i görningen men jag tycker det är viktigt att vi slutar med det så att vi inte sprider det här viruset vidare i onödan. Just eftersom spridningen är så pass allvarlig och att det är just äldre som är i farozonen.

ANNONS

Öppet för lunch och fika

Socialchef Daniel Johansson förklarar att träffpunkterna och Mölle fortsatt kommer att ha öppet som vanligt. Men att det är just folksamlingarna som de vill undvika.

– Det samlas mellan 40 - 60 personer vid vissa aktiviteter och den typen av folksamlingar med äldre vill vi inte ha just nu. Folk umgås väldigt tätt vid de här tillfällena och vi vill motverka att just de äldre ska riskera att råka ut för något. Därför vill vi att all aktivitet och underhållning bokas av.

Men när det serveras lunch och fika samlas väl många på träffpunkterna ändå?

– Vi ser att träffpunkterna är så pass betydelsefulla att vi vill att folk ska ha möjligheten att komma dit ändå. Vid lunch och fika sitter folk inte lika tätt och vid olika bord. Det blir inte lika stor uppslutning. Självklart är det jättetråkigt för alla inblandade att vi måste göra så här men alternativet kan bli ännu tråkigare, säger Daniel Johansson.

LÄS MER:Anställd på Ringhals smittad av coronaviruset

LÄS MER:70 ska testas på sjukhuset i Varberg

LÄS MER:Besöksförbud på äldreboenden i Varberg

LÄS MER:Efter corona i Halland: Besökstid i äldreomsorgen begränsas

ANNONS