Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alicia Wernersson gör sin sjunde säsong på Spexit, hon började redan som 12-åring, men då sålde hon program.

Alicia får revyn att gå runt

Falkenbergsrevyn drar applåder inför fulla hus kväll efter kväll. Bakom scen träffar vi Alicia Wernersson, en av de som får revyn att gå runt.

– Jag älskar mitt jobb och det här otroligt roliga gänget.
Det är Alicia Wernerssons första år som scentekniker på Falkenbergsrevyn och hon stortrivs i sin nya roll. Hon är dock inte ny i revygänget utan trots sin ringa ålder på 19 år så gör hon sin sjunde säsong.
– Jag gick i sjuan när jag började sälja programblad och det gjorde jag i fyra år och sedan blev det två år när jag hade hand om en följespott och nu i år fick jag chansen som scenassistent, berättar Alicia Wernersson.

Alicias efternamn klingar bekant om man tänker på Falkenbergsrevyn och producent Magnus Wernersson är hennes farbror.
– Magnus visste ju att jag älskade revyn och så när de behövde någon till som skulle sälja programblad blev det jag. Det har varit jätteroliga år och jag har lärt mig så mycket.
Som scenassistent är Alicia Wernersson scentekniker Martin Lindqvists högra hand. De är alltid på plats två och en halv timme före varje föreställning för att fixa iordning scenen och se till att alla saker finns på rätt ställen.
–Vi preppar allt så att det ska fungera så effektivt som möjligt under föreställningen med byten av rekvisita och så. Vi bistår artisterna med instrument och vid ombyten när det behövs.

Det är många bitar som ska finnas på plats och kort om tid så vi är där för att se till att allt klickar. Alicia har även ansvar för logerna och att där finns allt som ska finnas i form av dryck, frukt och godis.
– Jag trivs jättebra i gänget och bara det att man ganska ofta är på plats en timme tidigare än man behöver bara för att fika tillsammans säger väl en del, säger Alicia.
I år firar revyn 20-årsjubileum och Spexit, som årets revy heter, innehåller många godbitar tycker Alicia. Musiknumren i stort med årskavalkaden som extra höjdpunkt får beröm liksom numret då Håkan Runevad och Eva-Lotta Bernström tar på sig rollerna som norska skidåkare.
– ”På tur” är väldigt rolig. Sen är min absoluta favorit ”Kandidaternas kamp” som handlar om amerikanska valet, det är riktigt bra. ”Drottningen och betjänten” är också en riktig höjdare. Ja, jag gillar det mesta helt enkelt.

Något av en dröm att själv stå på scenen en dag har Alicia även om det inte är något hon satsar på. Men hon tycker om att sjunga och utesluter inget.
– Jag har aldrig försökt skådespela och vet inte hur jag skulle greja det men vem vet en dag. Men för nu är jag väldigt nöjd med att vara bakom scenen.
När väl ridån går ner för sista gången kommer varje år lite av en ångest över att inte få träffas och känna energin varje vecka, berättar Alicia som dessutom inte vet om hon kommer att kunna jobba med revyn nästa år.
– I framtiden ska jag plugga och jag vet inte hur förutsättningarna blir då. Jag hoppas dock att det ska gå att lösa för jag tycker det här är vansinnigt kul och lärorikt.

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här