Tar över familjeföretaget. Alexandra Ahlstedt fortsätter att driva butiken Ernst Forssell på Storgatan. Till pappa Carl-Fredriks stora glädje när han nu tänker dra sig tillbaka.
Tar över familjeföretaget. Alexandra Ahlstedt fortsätter att driva butiken Ernst Forssell på Storgatan. Till pappa Carl-Fredriks stora glädje när han nu tänker dra sig tillbaka.

Alexandra tar över butiken efter pappa

Nu tar tredje generationen Forssell över guldsmedsbutiken. – En riktigt kul och spännande utmaning! säger Alexandra Ahlstedt, äldsta dottern till Carl-Fredrik Forssell.

ANNONS
|

1887 öppnades en guldsmedsaffär i lokalen på Storgatan. Törngren hette den första innehavaren och följdes av en Törnlöf innan Carl-Fredrik Forssells pappa Ernst tog över.

– De började i Göteborg 1937 och kom till Falkenberg 1944, berättar Carl-Fredrik.

Verksamheten växte snabbt och när det blev för trångt på Storgatan byggdes även en fabrik på Igeldammsvägen där man tillverkade smycken. Som mest hade Ernst Forssell tjugofem anställda. Men tiderna förändrades och fabriken lades ned på 1960-talet.

Något som inte påverkade butiken på Storgatan. Redan som tioåring började Carl-Fredrik hänga i pappans verkstad på lediga stunder och det var naturligt att han skulle ta över så småningom.

ANNONS

– Pappa gick bort när jag bara var elva år och mamma Bojan tog hand om affären. Jag tog över efter henne 1985.

Carl-Fredrik har tre barn och det var inte lika självklart att någon av dem skulle ta över. De har satsat på andra karriärer.

Men 2013 startade äldsta dottern Alexandra Ahlstedt en Ernst Forssell på internet som har kunder över hela landet och hon är nu redo att även ta över butiken på Storgatan.

– Jag är inte guldsmed men brinner för att driva företag och se utveckling! Att få fortsätta Ernst Forssells gedigna historia och tillföra nya tankar och visioner. Min roll i butiken är att få in den nya touchen och samtidigt bevara historien.

Alexandra bor i Lerum och familjen är rotad där sedan flera år. Någon flytt till gamla hemstaden är därför inte aktuell i nuläget.

– Men min man är också från Falkenberg. Vi är väldigt ofta här och hälsar på släkt och vänner. Nu kommer jag självklart att vara mycket i butiken och jobba med kundkontakt, service och försäljning. Tillsammans med vår butiksansvarige Lisette.

Pappa Forssell slutar heller inte helt tvärt. Han kommer att vara kvar och hjälpa till vid behov med reparationer och ändringar på smycken.

ANNONS

Carl-Fredrik är väldigt glad över att rörelsen blir kvar inom familjen och ser enbart positivt på att Alexandra vill utveckla butiken.

– I ett första steg sker uppfräschning i lokalen, vi ska utöka butiksytan för att göra mer plats för vigsel- och förlovningspar, samt ta in nya varumärken, säger den blivande butikschefen som tar över från och med måndagen den 1 juni.

Ålder: 38 år.

Bor: Villa i Lerum.

Yrke: Företagare.

Familj: Maken Johan och två barn.

Intressen: Umgås med vänner och familj, träning (springer gärna numera i stället för att träna inomhus), yoga.

Bakgrund: Har tidigare jobbat i sjutton år för STC Training Club som platschef och regionchef. Var med från starten av den första anläggningen, i dag är det cirka trettio stycken runt om Göteborg och i Skaraborg. Har även jobbat mycket med ledarskap där hon håller utbildningar.

Drivkraft: Tycker att det är roligt att utveckla något jag brinner för.

ANNONS