Agneta Elofsson, verksamhetschef Kost & städservice i Falkenbergs kommun.
– Jag har ett väldigt bra gäng runt omkring mig och då är det inte svårt att vara en bra ledare, säger Agneta Elofsson. Bild: Privat

Agneta Elofsson kan bli årets ledare

Verksamhetschef Agneta Elofsson på Falkenbergs kommun har nominerats till ett fint pris. I mitten av november kan hon utses till Årets ledare vid Framtidsgalan.

ANNONS
|

Framtidsgalan har sedan 2015 uppmärksammat vardagshjältar i samhället som gör skillnad för andra och delar ut priser i fem olika kategorier.

Agneta Elofsson anställdes av Falkenbergs kommun i början av 2012 för att starta kost- och städservice. En helt ny verksamhet som senare blev serviceförvaltningen. Som chef ansvarar hon för 65 kök inom skolorna och äldreomsorgen, samt även för lokalvårdarna.

– Jag vet inte vem som nominerat mig men det är klart att man blir stolt, säger Agneta Elofsson när HN ringer upp.

– Strax innan sommaren fick jag ett mejl om att jag nominerats att gå vidare. Jag trodde först att det var ett spam men sedan ringde de efter någon timma och berättade att jag var bland de 20 första av 300 inlämnade nomineringar.

ANNONS

För ett par veckor sedan blev det klart att hon är en av åtta återstående finalister.

– Jag brukar säga att jag är förbundskapten till världens bästa landslag. Jag ser laget framför jaget och har fantastiskt bra medarbetare. Då är det inte svårt att vara en bra ledare. Tillsammans är mitt ord. Det är jätteviktigt för mig när vi jobbar att vi gör det ihop i ett lag.

Hon planerar att närvara vid Framtidsgalan i Stockholm den 16 november när vinnaren utses om inte pandemin sätter stopp för evenemanget.

– Väldigt roligt att det inte bara är ledare inom pedagogik och vård som nomineras. Det är inte så ofta nomineringar går till kost och lokalvård. Vi behöver lyfta den verksamheten och då är jag glad om jag kan bidra till det, säger Agneta Elofsson.

LÄS MER: Även de äldre ska kunna äta lunch på två skolor

LÄS MER: Var sjunde portion slängs – men nu krävs det bättring

LÄS MER: Gratis mat till föräldrar

LÄS MER: Brukare nöjda med maten de får hem

ANNONS