Mannen döms för att ha attackerat flera olika män i centrala Falkenberg.
Mannen döms för att ha attackerat flera olika män i centrala Falkenberg.

30-åring döms för flera attacker i centrala Falkenberg

Den 30-årige som i maj gick till attack mot ungdomar och polis i centrala Falkenberg döms nu till rättspsykiatrisk vård för en rad olika brott.

ANNONS
|

Den 7 maj gick den nu dömda mannen till angrepp mot polisen på Arvidstorpsvägen i samband med en insats när de var i färd med att omhänderta en dement man. Flera gången fick poliserna putta undan mannen innan de till slut tog till pepparsprej. I förhör har 30-åringen sedan sagt att han inte trodde att de var riktiga poliser.

Dagen efter den händelsen blir mannen polisanmäld av två yngre män, som sagt att de inte känner honom, efter att ha gett sig på dem med sparkar och slag utanför stadshuset i Falkenberg. Fyra dagar senare gav mannen sig återigen på personer i centrala Falkenberg. Efter att ha hamnat i en konversation med en man i en affär gick 30-åringen hem, bytte kläder och kom tillbaka till platsen med en kniv.

ANNONS

"Han svingade kniven mot min mage och högg mot min hals", har den målsägande berättat i förhör med polisen. Den nu dömda mannen menar att anledningen till den attacken var att den andra mannen sagt ”fula ord” om hans religion. Det var efter den händelsen som mannen greps i närheten av polisstationen i Falkenberg.

Nu döms mannen i Varbergs tingsrätt för tre fall av misshandel, försök till grov misshandel, olaga hot, förgripelse mot tjänsteman, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt domen i Varbergs tingsrätt. Mannen döms också till att betala sammanlagt 52 000 kronor i skadestånd till fyra olika målsägande.

LÄS MER:Man drog kniv i centrala Falkenberg

ANNONS