Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inspekterar. Personal från stadsbyggnadskontoret räknade under onsdagen hur många vagnar som stod kvar på campingen.

22 olovliga vagnar kvar på campingen i Olofsbo

Drygt 20 villavagnar stod kvar på Olofsbo camping när kommunala tjänstemän var på plats och räknade. I dag beslutar bygglovsnämnden om markägaren ska krävas på vite.

Flera villavagnsägare hade samlats på campingen inför kommunens inventering i går eftermiddag.

– Vi bevakar våra intressen, säger Sven-Olof Sandberg.

Stefan Peterson är förbannad.

– Den här altanen byggde jag i våras. Jag vill ha tid att skruva ner den och inte bara riva allt. Markägaren har mörkat att förbudet vann laga kraft i våras. Det var säkert för att de ville ha in avgifterna från oss först.

25 villavagnar stod kvar när personalen från stadsbyggnadskontoret räknat klart.

– Två av dem är på väg bort och den som ligger på sidan där räknar jag inte, säger bygglovschef Lars Larsson och pekar bort mot vagnen som vält i stormen.

Av 104 vagnar står alltså 22 kvar olovligt på Olofsbo camping. De saknar bygglov för permanent uppställning och skulle därför egentligen ha flyttats innan november. Till våren är det okej att komma tillbaka men det är ingen villavagnsägare särskilt intresserad av.

David Heidenfors som driver campingen drar in drygt 1,6 miljoner kronor i avgifter från villavagnsägarna. Han har svårt att tro att han får ihop ekonomin utan dem.

– Jag har fått i uppdrag av markägaren att räkna på vad det kostar att göra i ordning marken för husvagnsplatser men varje plats måste vara uthyrd minst åtta veckor varje sommar för att täcka förlusten från villavagnarna, säger han.

Bygglovschefen lämnade sedan över inventeringsprotokollet till bygglovnämnden som sammanträder i dag. Då tas beslut om vite ska begäras från markägaren. I så fall går ärendet vidare till mark- och miljödomstolen, så det kan dröja innan en dom faller. Markägaren har tidigare sagt att villavagnsägarna kommer att få stå för kostnaden.

Sven-Olof Sandberg sätter upp en till salu-skylt i fönstret på sin villavagn.

– Jag har varit en jädra optimist men nu vågar jag inte mer. Jag har gett upp hoppet.

Bild: Ola Folkesson

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här