19-årig man åtalas för våldtäkt mot barn

En 19-årig hallänning åtalas vid Varbergs tingsrätt för två fall av våldtäkt mot barn i Falkenberg förra året. Mannen erkänner de faktiska omständigheterna men säger sig inte har känt till hur gammal flickan var.

ANNONS
|

Det var när polisen gjorde ett rutinstopp av en bil på riksväg 1 utanför Markaryd, en septembernatt förra året, som poliserna fattade misstanke om att allt inte stod rätt till. I bilen satt tre 19-åriga män hemmahörande i Halland och en minderårig flicka.

När poliserna frågade ut flickan på plats framkom det att hon var under 15-år och att hon tidigare under dagen och kvällen vid två tillfällen haft samlag med en av killarna i bilen men att det varit frivilligt från bådas sida. Flickan uppger att hon och killen var i ett förhållande vid den aktuella tidpunkten och att mannen var medveten om att hon var under 15 år.

ANNONS

Mannen i sin tur erkänner de faktiska omständigheterna men säger sig ha trott att flickan var över 15 år och att han inte hade några skäl att misstro henne.

I förhör med andra vittnen framkommer flera uppgifter som tyder på att mannen ska ha känt till flickans faktiska ålder och därför åtalas han nu för två fall av våldtäkt mot barn vid Varbergs tingsrätt.

ANNONS