120 personer cyklade för Tuvas dag

Lopp för cancerdrabbade barn lockade fler än arrangörerna vågat hoppas. "Det var en väldigt häftig känsla", säger Tuvas pappa Andreas Johansson.

ANNONS
|

Vid 16-tiden på lördagen hoppade drygt 120 deltagare upp på cykelsadlarna utanför Åbytravet i Mölndal och satte kurs mot Varberg.

– Det var många fler som ville vara med än jag trodde, säger Martin Larsson från Varberg för liv.

Som HN tidigare berättat ska de pengar som samlas in genom den sju mil långa cyklingen bland annat gå till Varberg för livs projekt Tuvas dag, som arbetar med att uppfylla cancerdrabbade barns önskningar.

Tuvas dag är uppkallat efter Falkenbergstjejen Tuva Johansson, som gick bort i cancer förra sommaren, bara 4 år gammal.

Tuvas föräldrar Andreas och Sofia var själva med och cyklade.

ANNONS

– Vi cyklade de sju milen i ganska långsamt tempo med ett leende på läpparna. Det var en väldigt häftig känsla att ha så mycket folk med sig, säger Andreas Johansson.

Arrangören Bewi Bike On Tour har arrangerat ett tiotal liknande lopp runtom i Norden sedan 2016.

– Det absolut värsta jag vet är folk som har inställningen att de inte bryr som så länge inte de själva eller någon närstående drabbas. Därför startade vi det här, säger Martin Bekken, Varbergsbo och marknadschef på Bewi.

Bland cyklisterna återfanns bland annat höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, som startade Bewi Bike On Tour tillsammans med Martin Bekken och Martin Larsson.

– Det känns fint att vi kan göra något positivt tillsammans, säger Patrik Sjöberg.

Cyklingen avslutades med en bankett i spegelsalen på Stadshotellet i Varberg. Där startade även auktioner av saker som deltagarna skänkt. Det rör sig bland annat om en föreläsning med Patrik Sjöberg, simträning med Ida Marko Varga och handbollsträning med Hasse Karlsson.

Auktionerna avslutas först nästa helg, så i nuläget går det inte att säga hur mycket pengar cyklingen samlade in. Men enligt Martin Larsson är man redan uppe i över 50 000 kronor.

Pengarna kommer att delas mellan Tuvas dag och Treskablinoll, som arbetar med att motverka sexuellt utnyttjande av barn.

ANNONS

– Det är superkul att det blev sådant drag. Vi har redan bestämt att det blir ett lopp här nästa år också, säger Martin Larsson från Varberg för liv.

ANNONS