Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Överklagan försenar del av Strandbadens upprustning

Ingen ny parkering men en upprustad strandpromenad. Så kommer Kvarteret Strandbaden och Skrea strand se ut i sommar efter upprustningen för 30 miljoner kronor.

Första etappen av Kvarteret Strandbadens upprustning börjar lida mot sitt slut. För att göra plats för strandbadare och turister i sommar pausar kommunen sitt arbete under sommarsäsongen.

– Allt har gått enligt plan och budget. Det är bara arbetet med den nya parkeringen som står still på grund av att den blivit överklagad, säger Henrik Selamis, gatu- och trafikchef i Falkenbergs kommun.

Upprustningen av Kvarteret Strandbaden har planerats sedan 2016. Arbetet ska ske i två etapper med en planerad paus under sommaren.

Högg ner skogen innan parkeringen överklagades

I projektplanen står att fokuset under vårens arbete skulle vara breddningen av strandpromenaden med nya sittplatser och en ny parkeringsyta med cirka 60 platser bakom Klitterbadet.

Till hösten ska 30-40 fler parkeringsplatser byggas. När projektet är klart kommer ett nytt torgområde, offentliga toaletter, ny gatubelysning, cykelparkeringar och nya träd på Havsbadsallén vara på plats.

Enligt Henrik Selamis har vårens upprustning av strandpromenaden gått enligt plan. Parkeringen bakom Klitterbadet har däremot inte det. Kommunen hann dock hugga ner stora delar av den tallskog som låg mot Kattegattsvägen för att göra plats för parkeringen, innan den överklagades.

Kan det bli så att ni högg ner skogen i onödan om överklagan går igenom?

– Nej, det är vi inte oroliga för. Detaljplanen för Kvarteret Strandbaden har vunnit laga kraft och vi är redo att sätta igång igen så snart detta är avklarat. Detta kommer inte försena tidsplanen för hela projektet, säger Henrik Selamis.

Det kommer kännas som en arbetsplats.

Slutbesiktningen av vårens arbete ska ske nästa vecka, den 3 juni, men för ett otränat öga ser det i dagsläget ut som att mycket inte är klart. Ingången till Skrea strand vid Strandbaden är avstängd och djupa hjulspår efter tunga maskiner är dragna i kalhygget bakom Klitterbadet.

Hur kommer det se ut för besökare som kommer till området i sommar?

– Det kommer vara tillgängligt och alla avspärrningar ska tas bort. Men det kommer kännas som en arbetsplats. Vi är ju mitt i projektet och det kan se lite rörigt ut denna sommaren men man kommer kunna röra sig i området som vanligt, säger Henrik Selamis.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här