Ögonvittnen beskriver dramatiken med yxmannen i Falkenberg

Två män lyckades brotta ner och avväpna yxmannen på Brogatan i Falkenberg. Ögonvittnen beskriver hur människor flydde från platsen.

ANNONS
|

Strax efter 15 fick polisen ett larm om en man som gick runt med en yxa vid Tullbron i Falkenberg. Eva Derving var vittnet som ringde till polisen. Hon beskriver händelsen som mycket obehaglig.

Utanför Grand Hotell såg hon och hennes man både yxmannen och männen som lyckades få tag på honom.

— Vi skulle parkera bilen och så ser vi en mamma med en barnvagn som flyr ner för gatan. Vi fattade ingenting tills vi såg en man med yxa bakom, säger hon och fortsätter:

– Usch, vilken rädsla att som mamma vända sig om och se det där.

ANNONS

Eva Derving ser yxmannen springa mot Brogatan och ringer polisen. Två förbipasserande män tar fart efter mannen och kommer ikapp vid Brogatan.

– De lyckades få ner honom på marken och den ena mannen fick tag på yxan. Sen stannade de där tills polisen kom och tog honom, säger hon. Det andra ögonvittnet, Johan Derving, fyller i:

– De som tog yxan var riktiga hjältar.

Johan och Eva Derving beskriver mannen märkbart berusad, och lägger till att han inte verkade våldsam.

”Vänd om, vänd om! Det kommer en man med en yxa.”

Längre upp på Brogatan står Tommy Jönsson, även han blev vittne till händelsen.

– Vi skulle upp till pizzerian och så kommer det en man och säger ”Vänd om, vänd om! Det kommer en man med en yxa.”. Sen kom en äldre dam springandes och satte sig här bakom, säger han.

Tommy Jönsson stannade i närheten tills han får höra att polisen tagit fast mannen.

– Man blir ju jätterädd. Detta ska ju inte behöva hända.

Enligt polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler, ska mannen ha blivit omhändertagen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad person).

— Polisen har upprättat en anmälan om grovt brott mot knivlagen, men ingen är delgiven misstanke, säger han.

Ingen person har kommit till skada till följd av händelsen och förhör väntar när mannen nyktrat till, enligt polisens presstalesperson.

ANNONS

LÄS MER:Larm om yxman i Falkenberg

ANNONS