Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misshandeln skedde vid McDonalds. Bild: Ola Folkesson

Åtalas för misshandeln vid McDonalds

En man i 20-årsåldern åtalades på tisdagen för misshandeln av en anställd på McDonalds i Falkenberg den 3 maj.

Mannen, en falkenbergare, greps en vecka efter händelsen och har sedan dess suttit häktad, misstänkt för misshandeln. Att den betraktas som grov beror på att mannen, enligt åtalet, ska ha slagit den anställde på McDonalds med ett knogjärn i huvudet med sårskador och bulor som följd.

Mannen har trots sin unga ålder en längre brottshistoria bakom sig, med känningar bland grövre kriminella. Men i det här fallet är bevisningen inte självklar. Gärningsmannen var klädd i en mopedhjälm. Polisen har gjort en ”hjälmkonfrontation” snarare än en mänsklig sådan: Vittnena har fått peka ut vilken typ av hjälm gärningsmannen hade, för att se om beskrivningen överensstämmer med den misstänktes hjälm.
Inte heller övervakningsfilmen ger något klart besked, annat än att polisen anser att gärningsmannens sportskor verkar vara av samma sort som hittats hos mannen.
Den misstänkte nekar helt.

Misshandeln på McDonalds inträffade vid 01-tiden natten till 3 maj, då en person knackade på en ruta till den då stängda restaurangen. Av förundersökningen framgår att tre av McDonalds anställda därefter var ute för att lugna den aggressive personen. En av de anställda kom i fortsatt dispyt med honom om att han föreföll berusad och påverkad och därför inte borde köra mopeden.
Gärningsmannen drog då upp ett knogjärn och gav sig på en av dem. En annan anställd blev knuffad omkull när han därefter försökte få fatt i mannen på mopeden – vilket resulterar i ytterligare en åtalspunkt mot den misstänkte om misshandel.

I åtalet ingår också misstanke om skadegörelse. Den misstänkte ska vid annat tillfälle ha krossat fönster hos någon som han retat sig på. Dessutom är han, länkat till skadegörelsen, även misstänkt för ett olaga hot. Enligt åtalet ska han på Valborgsmässoafton ha uttryckt dödshot mot en person. Dock framfördes inte hotet direkt till personen ifråga, utan framkom via en annan.
Slutligen är han också misstänkt för ringa narkotikabrott.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här