Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson TT/Håkan Johansson
Bild: Janerik Henriksson TT/Håkan Johansson

Åskan slog ner i vattenverk - hotas av bevattningsförbud

Ullareds vattenverk har fått tekniska problem efter ett åskoväder. Nu uppmanas allmänheten att vara sparsamma med vatten.

Alla boende i Ullared, Fridhemsberg och Fagered uppmanas att spara på dricksvatten efter att åskan slagit ner i Ullareds vattenverk.

– Detta har gjort att ett styrsystem i vattenverket har slagits ut och stannat upp verket under en stund. Vi håller på att åtgärda problemet nu, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef på Vivab.

Vattenverket körs nu med full kapacitet igen, men stoppet har gjort att nivåerna i vattenreservoarerna har sjunkit.

– Det går just nu ut mer vatten till hushållen än vad vi producerar. Därför behöver vi hjälp från Ullaredsborna att spara på vattnet. Om vi inte får ner vattenförbrukningen kan nivåerna i vattenreservoarerna sjunka ännu mer och då måste vi införa bevattningsförbud i området, säger Andreas Eriksson.

Vivab håller just nu på att fylla på de reservoarer där nivåerna sjunkit. Skulle nivåerna bli kritiskt låga kan allmänheten i Ullared, Fridhemsberg och Fagered bli tvungna att hämta vatten i tankar som Vivab ställer ut.

– Där vill vi helst inte hamna, så det är viktigt att man sparar på vattnet nu tills vi åtgärdat problemet med styrsystemet, säger Andreas Eriksson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här