Årets vessigebroare är utsedd

Efter 600 fotbollsmatcher - nu är Tomas Kronqvist årets vessigebroare

ANNONS
|

–Jag känner mig otroligt hedrad!

För tjugonde året i rad ordnades julmarknad och julpromenad i Vessigebro på första advent. Ätrasalen var fylld med ett trettiotal knallar och många besökande kaffesugna gäster.

–Det är alltid femteklassarna som ordnar fikat. Pengarna som de får in går till en skolresa till Stockholm, säger Dan-Olof Karlsson, ordförande i Vessigebro samhällsförening.

Förutom julmarknad bjuds de cirka 500 besökarna även på en julpromenad från Ätrasalen, bort till Gurkbänken. Där ligger själva anledningen till att Tomas Kronqvist utsetts till årets vessigebroare. Han är ordförande i idrottsplatsföreningen och är en av de drivande krafterna bakom den nya klubbstugan och samlingslokalen som byggts vid idrottsplatsen.

ANNONS

–Tomas har lagt ner mycket tid och har haft stort tålamod. Nu har vi en fin klubblokal. Det kan vi tacka honom för, förklarar Dan-Olof Karlsson innan det är dags att överlämna själva utmärkelsen, en snäcka, tillverkad i Loricks smedja.

–Tomas har lagt ner ett fantastiskt jobb för bygdens ungdomar.

Arbetet med den nya lokalen började för fem år sedan. I våras var det dagsför invigning. Bygget har förverkligats tack vare bidrag från Falkenbergs sparbanks Framtidsbank, Falkenbergs kommun och flera andra sponsorer.

–Vi är många som lagt ner mycket jobb. Det finns ett stort engagemang, säger Tomas Kronqvist. Han har ett förflutet som fotbollspelare och har spelat cirka 600 matcher för Vessigebro bollklubb.

–Det är årets höjdpunkt att få utse årets vessigebroare. Det finns många att välja mellan, säger Dan-Olof Karlsson.

– Utmärkelsen betyder mycket för många. För att få den ska man ha gjort något som är bra för bygden.

ANNONS