Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ytterligare ett fall av corona på Hjortsbergs äldreboende.
Ytterligare ett fall av corona på Hjortsbergs äldreboende.

Även personal på äldreboende smittad av corona

Förutom en boende på Hjortsbergs äldreboende har även en i personalen testats positiv. Det gäller en person som arbetat på samma avdelning som den boende som nu vistas på sjukhus.

Jessica Nilsson är verksamhetschef på Hjortsbergs äldreboende. Hon bekräftar att även en i personalen är drabbad av corona. Det gäller en anställd som varit i tjänst på samma avdelning som den boende som drabbats av corona bor på.

Efter en ledighet kom den anställde tillbaka till jobbet på den avdelning som den tidigare smittade bor på. Efter några dagar drabbades hen av coronasymtom och testades på sjukhus. Personen i fråga vistas i hemmet och på onsdagen kom beskedet att provet var positivt.

När Jessica Nilsson kom till jobbet på onsdagen informerades hon om läget. Sedan dess har hon tillbringat dagen med att informera anhöriga.

– De är så klart oroliga och ledsna. Alla som jag pratat med har varit förstående. Ingen har varit arg, tvärtom, anhöriga har erbjudit sig att hjälpa till, säger Jessica Nilsson.

Personalen på Hjortsbergs äldreboende gick nyligen en kurs i bashygien och Jessica Nilsson känner sig trygg med att alla rutiner har följts.

– Vi har riktlinjer och personalen får stöttning och de har skydd. Ingen vet hur smittan har kommit in. Vi har boende som rör sig i samhället. Det kan ha kommit in den vägen.

Under onsdagen togs fem stickprov för corona bland de boende. Resultaten ska var klara under torsdagen.

En person smittad av corona på Hjortsbergs äldreboende

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här