Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Ätrans skidcenter är redo för årets premiärhelg

Spårat, snöat och klart. Ätrans IF har skidcentret och längdspåret redo för en vinter de hoppas ska slå förra årets rekord.

Tidigare i veckan kunde Ätrans IF öppna det 1500 meter långa längdspåret för första gången denna vintersäsong.

– Det var i onsdags vi öppnade tror jag men jag är här dygnet runt nu så dagarna går ihop sig lite. Det har varit en hel del folk här och det känns jättebra att vara igång, säger Kent Svensson.

Till helgen ska grillarna gå varma. Förutom längdspåret står även en pulkabacke redo. Årskorten har redan börjat säljas och föreningens ordförande hoppas på ännu en rekordsäsong.

– I fjol hade vi det bästa året vi haft någonsin. Det var många som ville ut och röra på sin under corona. Vi hoppas det ska hålla i sig. I år är vi även en och en halv månad tidigare. Förra året kom vi ju inte igång förrän i slutet av januari, säger Kent Svensson.

Snöförhållandena i Halland har sett lovande ut sedan SMHI utfärdade varning om snöstorm den första december. Förhållandena för att göra konstsnö har dock inte varit helt optimala.

– Vi försökte göra snö den dagen men det blåste åt fel håll så så allt blåste in i skogen. Samma sak hände i tisdags. Vi hade natursnö förra veckan men den är så tunn. Nu är det kanonfint i spåren med konstsnön, säger Kent Svensson.

Kanske kanonläge för offpist i skogen ju nu då?

– Ha ha, nej den är så tät så det går inte.

Nästa vecka ska de bli lite varmare igen. Hur klarar ni det?

– Det tar ju såklart men vi har ett bra lager konstsnö som håller ganska länge. Bara det inte blir för mycket regn och blåst. Blir det kallare igen gör vi såklart mer snö, säger Kent Svensson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här