Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart kommer ny verksamhet att flytta in i de tidigare banklokalerna i Ätran. Foto: Ola Folkesson.

Ätran får ny mötesplats

Kafé, företagshotell och Arbetsförmedling. Det är några av de aktiviteter som kan komma att finnas i Sparbankens gamla lokaler i Ätran.

I slutet av förra året stängde Falkenbergs sparbank sin filial i Ätran. Som Hallands Nyheter tidigare skrivit om finns intresse för att skapa en mötesplats i lokalerna. Nu pågår arbetet med utformningen av denna mötesplats för fullt. Bland annat finns planer för kaféverksamhet och verksamhet för ungdomar.
– Tanken är att det ska bli en servicepunkt, det vill säga en plats där det finns samhällsservice. Vi för diskussioner med ett stort antal människor i olika åldrar, säger Jennifer Erlandsson, projektledare för servicepunkter på landsbygden.

Hon hoppas även att huset ska komma att erbjuda en rad verksamhet för entreprenörer och företagare:
– Vi vill erbjuda någon typ av företagscenter med företagshotell och företagsrådgivning. Och vi pratar även med it-avdelningen på Falkenbergs kommun som ska försöka se till att det blir bra fiberuppkoppling så att det kan bli en av kommunens hotspots.
Diskussioner förs även med myndigheter som Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Skatteverket.
– Vi hoppas att de ska kunna komma hit på regelbunden basis. Vi för även en dialog med biblioteket som kanske kan ha intresse av att flytta in i huset. Det ska finnas något för alla. Om allt går i lås blir det väldigt bra.

Tidigare var tanken att huset skulle slå upp portarna redan nu efter sommaren. Men arbetet har tagit längre tid än planerat.
– Vi har inte kommit överens, det är en lång process. Nu är min dröm att vi ska öppna efter årsskiftet, och kanske blir det någon form av smygstart redan tidigare, säger Jennifer Erlandsson. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här