Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ägaren efter branden: ”Är lite i chock”

Sven Johan Svensson befann sig i Varberg när hans ladugård på Storegård utanför Skrea började brinna. Tur i oturen var att byggnaden stod helt tom.

Vid halv två-tiden under onsdagen började det brinna på Storegård utanför Skrea. Ägaren Sven Johan Svensson var i Varberg när han fick ett telefonsamtal.

– Det var min arrendator som frågade om jag eldade, han tyckte att det rök från gården. Han åkte dit direkt. Jag ringde min bror och bad honom åka dit med lastmaskinen, säger Sven Johan Svensson.

Han berättar att själva ladugården, där det började brinna, stod tom.

– Jag har inte haft djur där på fem år. Jag är ju pensionär, så i ladugården fanns inget av värde, säger Sven Johan Svensson.

Däremot fanns det mer värdefulla saker i ladan bredvid. Bland annat två båtar och en husvagn. Men de lyckades Sven Johans bror få ut innan branden fick fäste i byggnaden bredvid.

Vad kände du när du fick höra att det brann?

– Man blir ju chockad, men det är ändå bara materiella saker, säger han.

Hur illa är skadorna i ladugården?

– Det vet vi inte. Det ska komma experter och titta på det, jag låter dem göra en bedömning och uttala sig om det. Nu är man lite i chock, så man får tänka till lite innan man säger något.

Vet du vad som kan ha startat branden?

– Nej, jag var där på förmiddagen, 11.50 körde jag hemifrån och då var allt lugnt. Det ska komma tekniker från polisen i dag och göra en undersökning, säger han.

Sven Johan Svensson vill också passa på att tacka räddningstjänsten för deras insats.

– De var här hela natten och kontrollerade så att det inte blossade upp igen. De har gjort ett jättebra jobb, säger han.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här