Åkte 45 mil för att misshandla bröder i Älvsered

Två bröder och deras granne från Älvsered blev attackerade av ett gäng från Stockholm. En av männen ska ha riktat en pistol mot huvudet på en av bröderna.

ANNONS
|

”Jag kände dödsångest. Jag trodde jag levde mina sista sekunder i livet”.

Det säger en man som bor i Älvsered i polisförhör efter händelsen sent på kvällen den 16 december.

Enligt honom och hans bror dök det upp två bilar på deras infart den här kvällen. I en av bilarna fanns två bröder som han kände igen efter ett besök i Stockholm. De ska också den här dagen ringt och skickat sms och förvarnat honom att de skulle komma.

Enligt bröderna i Älvsered var det minst tre stycken personer i varje bil. Ena brodern hade förhoppningar om att lösa konflikten.

ANNONS

– Vi kom i förväg överens om att dricka te och lösa situationen. Men jag räknade inte med att det skulle komma en grupp människor och att de var beväpnade, säger ena brodern i förhör.

Även grannen blev misshandlad

De två bröderna från Stockholm ska ha varit drivande i det som sedan hände utanför huset i Älvsered. Den äldsta brodern, 32 år, ska ha gått fram och riktat ett pistolliknande vapen mot målsägandens huvud.

Det ska ha uppstått handgemäng där målsäganden lyckades få ur magasinet ur pistolen. Men därefter blev han misshandlad av de två bröderna och eventuellt ytterligare någon man.

Även målsägandens broder blev slagen av männen. Och när en granne undrade vad som pågick blev också han misshandlad.

Den brutala attacken slutade först när grannens fru ropade att hon ringt polisen. Då försvann bilarna från Älvsered. De kunde senare stoppas av polis i Huskvarna och Gränna.

Det kan verka något udda att resa hela vägen från Stockholm till Älvsered för att utföra en misshandel, en tripp på 45 mil enkel väg.

Intresserade av samma kvinna

Men anledningen ska ha varit att den ena brodern i Älvsered visat intresse för Stockholmsbrödernas syster. Samtliga ska ha träffats i Stockholm men relationen tog slut ganska fort. I stället fattade Älvseredsbrodern tycke för en kvinna som den yngre av bröderna i Stockholm var intresserad av.

ANNONS

Den yngre av bröderna nekar till all inblandning i misshandeln. Den äldre brodern menar att de var på väg till en kusin i Malmö och att de blivit erbjudna mat av målsäganden i Älvsered.

Tingsrätten har vissa problem med att klargöra exakt vad som hänt, speciellt då de inblandades uppgifter spretar åt olika håll.

Men den äldre brodern döms till ett års fängelse för grovt olaga hot och misshandel. Den yngre brodern får ett år och två månaders fängelsestraff för grovt olaga hot och misshandel vid två tillfällen.

ANNONS