Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

En vecka fylld av nöje

Närmare 20 konserter, Falkenbergs stadslopp och Varberg Summer Horse Show. Den här veckan händer det massor av nöjesaktiviteter i Varberg och Falkenberg.

Efter en titt i Marknad Varbergs och Destination Falkenbergs evenemangskalendrar är det lätt att konstatera att den här veckan är en sann nöjesvecka. Ungefär 20 konserter i olika storlekar och former ordnas i de två sommarstäderna.

– Det är många evenemang hela tiden i sommar. Förra veckan (läs: för två veckor sedan) fick jag nästan panik när det var fyra musikevenemang som skedde samtidigt. Jag visste inte vilket som jag skulle välja, säger Fredrik Janson, vd på Destination Falkenberg.

Men han menar att arrangemangen har olika målgrupper.

– Det är väldigt brett. Vi tycker att det är jättekul att det händer så mycket på samma gång. Att det är inriktat på olika målgrupper tycker jag är bra för då kan man välja vad man vill gå på.

I Varberg är det också en stor blandning av aktiviteter.

– Du kan gå på stadsvandring, titta på agillity, delta i stadslopp och besöka Diggiloo. Det skjuter högt, lågt, brett och tilltalar många, säger Mia Carlsson, som är ansvarig för turistinformation på Marknad Varberg.

En hel del samtal förs med olika arrangörer för att se till så att allt inte sker på samma dag.

– Vi försöker se så att det inte klustrar ihop sig för mycket. Vi försöker snoka reda på allt som händer och sprida ut den informationen till folk, säger Mia Carlsson, som menar att det ibland inte går att undvika att två olika aktiviteter hamnar på samma dag.

Förra året hölls till exempel Street Bourbon Band Day och Diggiloo på samma dag.

Hos Destination Falkenberg märks det att turisterna är intresserade av roa sig under sommaren. Det är många som vill få information om vad som händer, vilket har gjort att två extra turistbyråer har öppnats under sommaren. Förutom den vanliga på Stortorget finns det en på Gekås och en på Fegen. Dessutom rör sig en mobil turistbyrå i Falkenberg i form av en cykel. Nästa år har Destination Falkenberg planer på att öppna en till turistbyrå på Skrea strand.

– Jag vill att man ska vara där gästerna är. Sedan handlar det mycket om att utveckla det digitala. Det är viktigt med kommunikationen, att gästerna kan få information. Många turistbyråer drar ner på personal under sommaren, men jag tänker tvärtom. Så länge folk vill komma till mina turistbyråer måste jag ha dem öppna, säger Fredrik Janson.

Förutom olika musikevenemang pågår Varberg Summer Horse Show hela veckan, som förra året lockade över 10 000 besökare.

– Vi har jobbat intensivt sedan den 1 juli med att bygga upp vad som är kanske en av Sveriges finaste hopparenor. För en ridintresserad att komma hit är det som en fotbollskille kommer in på Ullevi eller en innebandyspelare kommer in i Globen, säger Niclas Wilhelmsson, en av arrangörerna.

På lördag är det även dags för Falkenbergs stadslopp. Att det sker så många evenemang under veckan som kan konkurrera om besökare ser inte projektledaren Jan-Olof Johansson som ett problem.

– Jag tror inte att vi har riktigt samma målgrupp. Om det är någon enstaka som väljer bort stadsloppet för något annat hoppas jag att de får en bra sommarupplevelse ändå. Jag ser inte det som ett bekymmer att vi konkurrerar med andra evenemang, säger han.