Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA-börserna gick upp på onsdagen. Arkivbild.

Wall Street svängde ned efter Fedbesked

USA-börserna låg tryggt på plus under större delen av onsdagen sedan framför allt det positiva mottagandet av Apples delårsrapport satt nivå på stämningen. Men efter centralbankens räntebesked i slutet av handelsdagen bar det av nedåt.

Federal Reserve valde som väntat att efter sitt möte låta den viktiga styrräntan ligga orörd i intervallet 2,25–2,50 procent. I ett pressmeddelande bedömde centralbanken också att ekonomin i landet är i hyfsad kondition samt sade att man ska vara "tålmodig" med framtida ränteförändringar. Beskedet tryckte först upp kurserna något men när Fed-chefen Jerome Powell under sitt tal inte gav någon som helst näring åt förhoppningar om en eventuell räntesänkning bar det av nedåt.

Apple redovisade efter börsens stängning i tisdags något bättre siffror än väntat. Vd:n Tim Cook såg också positivt på den närmaste perioden och förutspådde ökade vinster i Kina. Aktien var ett tag över 8 procent upp men backade liksom övriga marknaden efter Feds besked och landade på plus 4,9 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 0,6 procent liksom Nasdaqs kompositindex. S&P 500 gick ned 0,8 procent.