Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den kinesiske presidenten Xi Jinping och USA:s president Donald Trump i Peking 2017. Rykten om att presidenterna kan skriva under ett nytt handelsavtal i mars lyfte de asiatiska börserna.

Wall Street Journal: Handelsavtal nära

Efter mycket om och men och en hel del hot ser USA och Kina till slut ut att kunna komma fram till ett handelsavtal. Nya uppgifter gör gällande att ett avtal kan skrivas under i slutet av månaden.

Enligt Wall Street Journal har förhandlingarna mellan USA och Kina kommit så långt att ländernas presidenter Donald Trump och Xi Jinping kan skriva på ett avtal vid ett toppmöte i den 27 mars.

Källor till tidningen säger att avtalet skulle innebära att Kina sänker sina tullar på amerikanska varor, inklusive jordbruksvaror och bilar. USA ska i utbyte avstå från sanktioner. Källorna påpekar dock att det återstår några hinder och att båda sidor kan få kritik på hemmaplan för att ha gett för mycket eftergifter.

I slutet av februari sade Donald Trump att ett avtal är "mycket, mycket nära", så sent som förra veckan, när hans rådgivare meddelade att förhandlingarna gick "fantastiskt" hotade presidenten att USA kan lämna avtalsförhandlingarna om Kina inte gjorde fler eftergifter.

- Vi gör enorma framsteg. Jag tror att vi är på väg mot ett otroligt, historiskt avtal, sade Vita Husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow i en intervju med amerikanska CNBC i torsdags.

Ett hotande handelskrig har briserat mellan USA och Kina sedan i mars i fjol, vilket har gett utslag på världens börser. I slutet av 2018 möttes Donald Trump och Xi Jinping under ett G20-möte i Argentina, och kom då överens om ett "eldupphör". Sedan dess har optimistiska tongångar kring tillkomsten av ett handelsavtal, framför allt från Donald Trumps sida, gjort att börsen återhämtat sig något.