Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s finansminister Steve Mnuchin åker inte till investerarkonferensen i Saudiarabien nästa vecka. Arkivbild.

USA:s finansminister hoppar av saudikonferens

Även USA:s finansminister Steve Mnuchin avstår från att åka till den saudiska investerarkonferensen den 23–25 oktober.

Beskedet kommer efter att han haft ett möte med president Donald Trump och utrikesminister Mike Pompeo. Den sistnämnde har just återvänt från blixtvisiter i Saudiarabien och Turkiet med anledning av det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

"Jag kommer inte att delta i investeringskonferensen (Future Investement Initiative) i Saudiarabien", skriver Mnuchin på Twitter.

Mnuchins besked sänkte flera aktiekurser på Wall Street.

Goldman Sachs vd David Solomon meddelar att investmentbanken inte kommer sända några högre chefer till konferensen i Saudiarabien. Fox Business Network kommer även de att avstå medverkan och avbryter även sitt sponsorsamarbete med konferensen.

Tidigare under torsdagen meddelade också Frankrikes finansminister Bruno Le Maire att han valt att hoppa av i protest mot det misstänkta mordet.

- Jag kommer inte att åka till Riyad nästa vecka, sade han till den franska senatens tv-kanal och kallade samtidigt Khashoggis försvinnande "mycket allvarligt".

Tidigare har flera storföretag, representanter för olika länder samt journalister beslutat sig för att inte delta i den saudiska prestigekonferensen även kallad "Davos in the desert" med syftning på det ekonomiska vintertoppmötet i schweiziska Davos.